Autovisie
Autovisie Nieuws 12 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Alpine is met zijn sportwagens op ramkoers

Alpine maakt na zes verkoopmaanden de balans op. Conclusie, het Franse sportwagenmerk is dit jaar op weg om een nieuw verkooprecord neer te zetten. Het recordvolume van 2021 is in het vizier.

In het eerste half jaar van 2022 wisten de Alpine-dealers wereldwijd tezamen meer auto’s aan de man te brengen dan in dezelfde periode in 2022. In totaal verlieten er meer dan 70% meer Alpine-sportwagens de internationale showrooms. Dat brengt de tussenstand op 1.710 verkochte eenheden. In percentage realiseerde Spanje de grootste groei, gevolgd door Oostenrijk, Duitsland en Frankrijk.

Goede cijfers voor Alpine

In Spanje steeg de afzet 193% en gingen er 44 stuks op kenteken. In Oostenrijk waren dat er 28 eenheden, in Duitsland 169 exemplaren en op de thuismarkt precies 944 stuks. De Nederlandse markt, die net buiten de top 10 van grootste Alpine-markten valt, wist 16 auto’s te verkopen. In de maand juli is er alweer één bijgekomen.

Nederlandse dealers Alpine

Volgens de Franse fabrikant zorgt het betreden van nieuwe markten ook voor de verkoopgroei, al komen daar nog niet het grote volume vandaan. De fabrikant heeft elders ook extra verkooppunten aangesteld. Alpine heeft nu een dealer in Slovenië en in Tsjechië. Overall zijn er 22 Centres bijgekomen, waardoor Alpine nu via 122 verkooppunten verkrijgbaar is. Voor de Nederlandse markt houdt het bedrijf vast aan twee locaties, te weten Hengelo (Munsterhuis Sportscars) en Soestdijk (Stam). ALPINE A110 GT

Limited editions

Een extra reden voor de verkooptoename is de onlangs doorgevoerde modelaanpassingen, waarbij een extra uitvoering aan het programma werd toegevoegd. De Alpine A110 verscheen dit jaar bovendien in verschillende limited editions, waarvan zowel de A110 GT J.Rédélé als de Tour de Corse 75 binnen enkele minuten was uitverkocht.

Sjoerds Weetjes #110: Hoe keerde het merk Alpine terug?

Om de toenemende vraag onder controle te houden verhoogt Alpine de productievolumes. Vanaf september rollen er in het Franse Dieppe meer exemplaren per dag van de band. De dagelijkse output gaat van 16 naar 18 eenheden. De fabrikant moet investeren in de fabriek aangezien de 2022-afzet op zeker boven het recordvolume van 2021 uitkomt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.