Autovisie
Autovisie Video 12 jun 2019
Leestijd: 1 minuut

Mercedes-Benz GLC (2019) – Test – Autovisie TV

Het was hoog tijd om de Mercedes-Benz GLC van een update te voorzien, en daarom reed Dries in de buurt van Frankfurt met de nieuwe GLC 300 én die dikke AMG, om te kijken of de GLC weer op koers ligt om onze redactiefavoriet te worden.

Aangezien de Mercedes-Benz GLC alweer sinds 2015 op de markt is, werd het tijd voor een mid-life update. Wat ons betreft is het altijd een van de beste keuzes in zijn segment geweest, maar de tijd heeft natuurlijk niet stilgestaan en de concurrentie ook niet. Daarom heeft Mercedes de GLC overladen met het nieuwste op het gebied van boordelektronica en aandrijftechniek.

Interieur

Meest in het oog springend zijn de ontwikkelingen die in het interieur te zien zijn. Daar is bijvoorbeeld Mercedes’ innovatieve MBUX-infotainmentsysteem met veel rekenkracht te vinden. Ook op het gebied van actieve veiligheid en rijondersteuning kan de GLC voortaan worden voorzien van het nieuwste dat Mercedes-Benz op de plank heeft liggen.

Alle motorvarianten zijn onder de loep genomen en vernieuwd. Er is keus uit diverse benzinemotoren die elk worden gecombineerd met een kleine elektromotor cq. 48 volt dynamo om het verbruik te drukken. De diesels zijn van zichzelf al zeer zuinig. Maar voor wie zulks niet interesseert, is er uiteraard ook een dikke vette AMG met 510 pk V8 biturbo verkrijgbaar. Plug-in hybrides zijn in aantocht.

 

Mercedes-AMG GLC 63 S

Meest diverse selectie

De Mercedes-Benz GLC-familie is momenteel de modelserie met de meest diverse selectie aan aandrijflijnen ter wereld. Dit aangezien er met de EQC een volledig elektrische GLC-afgeleide bestaat en de SUV in de vorm van de F-Cell zelfs een waterstofvariant is . Prijzen beginnen nét onder de 60.000 euro voor de instapbenzine met 210 pk. Voor 62.745 euro koopt u de 163 pk sterke basisdiesel. Prijzen kunnen oplopen tot wel 175.869 euro voor de dikste AMG in coupé-vorm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.