Autovisie
Autovisie Nieuws 13 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

BMW Z4: krijgt de roadster weer een handbak?

Vooropgesteld, in Nederland staat de BMW Z4 alleen met een automatische transmissie op de prijslijst, maar uit de fabriek in het Oostenrijkse Graz rolden wel degelijk exemplaren van de open tweezitter met een handgeschakelde transmissie. Rolden ja. Maar het lijkt erop dat de handbak terugkeert in de Z4.

Kom van die bank af! Er is geen reden tot juichen. Het is nog een gerucht. Bovendien zou BMW de handgeschakelde transmissie niet op korte termijn introduceren. En nog een reden om de confetti niet uit te strooien, de handbak komt nog steeds niet voor de Europese markt beschikbaar.

Duits/Japanse ontwikkelingspap

Waar de handgeschakelde BMW Z4 in eerste instantie alleen in Australië werd geleverd, gaat de vernieuwde uitgave nu alleen in de Verenigde Staten op de prijslijst komen. Dat zijn tenminste de geruchten over de handbak, die door het betrouwbare BMW Blog de wereld in worden geholpen.

De gedachte van een handgeschakelde BMW Z4 is logisch. De roadster is een coproductie met Toyota, waarvoor BMW een iets grotere vinger in de ontwikkelingspap heeft dan Toyota, en dat Japanse merk laat inmiddels al een GR Supra met manuele transmissie in Oostenrijk bouwen.

Computerillustratie Schulte Design
Computerillustratie Schulte Design. BMW M2 2023

In de coupé koppelt het merk de transmissie aan een zescilindermotor. Bij BMW zou men volgens BMW Blog kiezen voor eveneens een zespitter. Het gaat om de geblazen krachtcentrale in de M40i.

Handgeschakelde BMW M5, M6, M2 (en Z4)

Amerikaanse autokopers zijn nog steeds verzot op een handgeschakelde transmissie. Voor de Verenigde Staten maakte BMW eerder al speciaal de M5 en M6 met handbak. Ook de BMW M2 komt met een manuele transmissie, hoofdzakelijk voor de Yanks.

BMW Z4, handbak
BMW Z4 in de M40i-uitvoering levert 340 pk en 500 Nm koppel. Het vermogen wordt enkel naar de achterwielen gestuurd. Dat moet een feest worden met een handbak! (Afbeelding: BMW)

Toyota Supra MT is ouderwets feestbeest: handbak en RWD! – Review

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.