Autovisie
Autovisie Nieuws 13 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Honda Civic Type R komt nu dan écht!

Heren (en dames) autoliefhebbers, pak de agenda. Honda kondigt aan wanneer het merk zijn nieuwe hot hatch laat zien. Let op, de Civic Type R laat zich volgende week al zien.

Op de 21e trekt Honda het doek van de Civic Type R. Om duidelijker te zijn, 21 juli 2022. Dat die onderweg was, was geen geheim. Daarvoor schreven we eerder, zoals we onthulden dat elektrificatie voor de Type R nog niet op de agenda staat. De fabrikant gaf aan alle toekomstige modellen van elektro-ondersteuning te voorzien, maar sprak over de volumemodellen. Het snelle topmodel wordt niet gezien als volumemodel. Deze niche-auto komt dus voor de dag met een traditionele aandrijflijn.

Meer dan 300 pk voor de Honda Civic Type R

De Japanners kiezen wederom voor een vierpitter en dat blok kent onveranderd een slagvolume van 2,0 liter. Dankzij een turbo en intercooler halen de Japanners er meer dan 300 pk uit. Hoeveel paardenkrachten de vierpitter op de vooras los gaat laten, verklapt het merk pas op 21 juli. 2023 Honda Civic Type R Teaser

Op die dag verklapt Honda ook het ontwerp van de Civic Type R. We kunnen al invullen dat de badge rood kleurt, de grille een honingraatstructuur ken ten de koets voorzien is van een opvallend spoilerpakket, want zo verpakte Honda de vijfdeurs carrosserieën van de laatste generaties ook al. Het ingetogen karakter van de stamvader is al jaren verleden tijd.

2019 Honda Civic Type R

Over die eerste generatie gesproken, die bestaat dit jaar precies 25 jaar! Een feestelijk moment dus om de allernieuwste editie te presenteren. De Civic an sich bestaat overigens exact 50 jaar.

Voor petrolheads

Zoals geschreven, de Civic Type R is een nichemodel. Hoeveel exemplaren de fabrikant ervan in Europa gaat verkopen, is niet bekend. De oplage zal beperkt zijn, want natuurlijk heft de krachtcentrale voorin de verlaagde neus een negatieve impact op de gemiddelde CO2-waarde van Honda’s modellengamma. De komst van meerdere nieuwe elektro-auto’s moeten de Civic Type R in CO2-waarde compenseren. Met dank aan de kopers van Honda’s EV’s kunnen de petrolheads de hot hatch kopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.