Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 9 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Car of the Year-kandidaat (5/7): Nissan Ariya – maakt de ID.4-concurrent kans?

De ontknoping voor de verkiezing van de Auto van het Jaar 2023 nadert. Net als voorgaande jaren zijn er weer zeven finalisten geselecteerd. De aankomende zeven dagen lichten we iedere dag een kanshebber voor de titel Car of the Year uit.

De uitreiking van Car of the Year vindt dit jaar plaats op 13 januari. Tegen die tijd is de live-stream te zien via Autovisie.nl.

Nissan Ariya Car of the Year

De Nissan Ariya is de vijfde kandidaat voor de titel Car of the Year, en dat is geen slechte kanshebber. Tenminste, als we kijken naar potentie.  De Nissan Ariya rijdt immers nog niet veel rond. Desondanks biedt de auto veel EV voor het geld.

Nissan Ariya, car of the year, auto van het jaar
(Afbeelding: Nissan)

Zijn vanafprijs van bijna 55.990 euro ligt boven de subsidiegrens, maar als je weet dat gemiddelde prijs van de elektrische auto inmiddels 51.000 is euro volgens BOVAG-RAI-informatie, dan zit hij goed in de buurt.

Daarbij past hij qua formaat ook goed tussen de verkooptoppers van andere merken. De potentiële Car of the Year is 4,60 meter lang, 1,85 meter breed en 1,66 meter hoog. Zijn wielbasis is flink, want de afstand tussen voor- en achteras is 2,78 meter. Met deze afmetingen is het directe concurrentie voor de Volkswagen ID.4, Kia Niro EV en Skoda Enyaq iV.

Zelfde platform als Renault Megane E-Tech Electric

De Nissan Ariya staat op hetzelfde platform als de Renault Megane E-Tech Electric. Het accupakket van de Nissan heeft een capaciteit van minimaal 63 en maximaal 87 kWh. Het rijbereik is 360 of 500 kilometer. Laden kan tot een maximale snelheid van 130 kW. Hoewel deze cijfers niet baanbrekend zijn, kunnen de specificaties ook niet als minpunten worden beschouwd.

Car of the Year-kandidaat (3/7): Peugeot 408 – Trendsetter of designblunder?

Wil je exact weten wat de Nissan Ariya kost, welke uitvoeringen er zijn en welke opties je kan aanvinken. Klik dan hier voor de duik in de prijslijst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.