Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 25 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze 7 auto’s kunnen auto van het jaar 2023 worden

De ontknoping voor de verkiezing van de Auto van het Jaar 2023 nadert. Net als voorgaande jaren zij er weer 7 finalisten geselecteerd. We zetten de kanshebbers voor je op een rijtje.

Vorig jaar won de Kia EV6 de titel auto van het jaar. Begin januari vindt de laatste stemronde voor de 2023-titel plaats. De winnaar wordt bekendgemaakt op 13 januari tijdens de 100ste Autosalon van Brussel.

Deze 7 auto’s kunnen auto van het jaar 2023 worden

1. Jeep Avenger

De volledig elektrische Jeep Avenger. Onderhuids komt hij overeen met de Opel Mokka-e en Peugeot e-2008. Dat betekent dat hij 156 pk sterk is en maximaal 400 kilometer ver komt op een batterijlading. De Avenger staat begin 2023 bij de Nederlandse dealers en kost 40.500 euro.

Jeep Avenger
(Afbeelding: Jeep)

2. Kia Niro

De Kia Niro is er wederom als EV, hybride en plug-in hybride. Kan hij daarmee voor het derde jaar op rij de bestverkochte auto van Nederland worden? Of hij deze potentie heeft, zie je in onderstaande video.

3. Nissan Ariya

Na meer dan twee jaar wachten, mochten we eindelijk achter het stuur kruipen van de Nissan Ariya. Is de volledig elektrische SUV het wachten waard geweest? Je ziet het in onderstaande video.

4. Peugeot 408

Trendsetter of designblunder? Dat vroegen we ons af tijdens de eerste test met de Peugeot 408. Jaco Bijlsma, die tijdens de auto van het jaar verkiezingen ook zijn stem uit mag brengen, vertelt je in onderstaande video alles over de Fransman.

5. Renault Austral

De Renault Kadjar was van alles wat, maar eigenlijk ook weer helemaal niks. De Renault Austral volgt hem op met bovengemiddelde dynamiek én functionaliteit. Wat die Austral allemaal biedt en waarom-ie kans maakt auto van het jaar 2023 te worden, zie je in onderstaande video.

6. Subaru Solterra/Toyota bZ4X

Als er één merk is dat dringend behoefte had aan een EV in de line-up, dan is het wel Subaru. Waarom? Dat vertelt Dries van den Elzen in onderstaande video.

7. Volkswagen ID. Buzz

Hij staat op de cover van het Autovisie Jaarboek, maar kan de EV de euforie waarmaken? In de video hieronder vind je het antwoord.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.