Stijn Kuster
Stijn Kuster Video 25 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Abarth 500e: de bruutste elektrische 500!

We zijn in Turijn Italië op voor Fiat heilige grond, namelijk de oude fabriek van het bedrijf. Op dit testterrein werden vroeger de conceptmodellen getest. Maar nu staan we hier niet voor Fiat, maar voor de introductie van de gloednieuwe Abarth 500e.

In de basis is deze auto dus de 500e van Fiat. Toch is het exterieur net wat interessanter. Op het front zie je Abarth uitgeschreven staan. Daarbij is die onderkant van de bumper dikker aangezet en vind je hier een extra luchtleider.

De bruutste elektrische 500

Op de zijkant vind je hier het logo van Abarth met een bliksemschicht, van elektriciteit, erdoorheen. Aan de achterkant is geen scorpioen te zien. Net als bij de Fiat is de merknaam volledig uitgeschreven.

Abarth 500e, bruutste 500, video
(Afbeelding: Abarth)

De diffuser wordt bij het sportieve broertje geaccentueerd door deze zilvergrijze of witte lijn. Deze lijn vind je ook terug in het interieur.

In dat interieur vind je weer in lekker dik stuur. Mooi is ook die alcantara afwerking hier op het dashboard. Voorderest komt het voor een groot deel overeen met die fiat. Kijk maar naar dat infotainment.

Abarth is en blijft performance

Waar het bij Abarth natuurlijk echt om draait is performance De kleine stadsauto is de snelst accelereerde Abarth ooit op de tussensprint van 20 tot 40 kilometer per uur.

Op de vooras ligt een elektromotor die goed is voor 113 kW (154 pk) en 235 Nm aan koppel. Hiermee kan je van 0 naar 100 kilometer per uur sprinten in 7 seconden. Om het sportieve karakter te benadrukken kan je ervoor kiezen om namaak motorgeluid aan te zetten.

Vijf redenen waarom je (niet) een Fiat 500 occasion moet kopen

De elektromotor is gekoppeld aan een accupakket die goed is voor 42 kWh. Hoe ver je hiermee kan rijden, is vooralsnog onbekend. Het accupakket laadt met een maximale snelheid van 85 kW aan de snellader. Dit betekent volgens de Italianen dat je in 5 minuten zo’n 50 kilometer aan elektriciteit kan bijladen.

Dit kost de Abarth 500e

In eerste instantie wordt de Abarth 500e enkel in de Scorpionissima-uitvoering geleverd. Prijzen beginnen bij 43 mille inclusief bpm en btw voor de 3-deurs hatchback. Wil je de cabriolet, dan moet je 3 mille extra neerleggen. Uitlevering van het model begint in juni 2023.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.