Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 25 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Porsche offroad: Cayenne gaat 911 Dakar achterna

Vorige week presenteerde Porsche de 911 Dakar. Nu laat het merk een restomod van de Cayenne zien die dezelfde kant op gaat.

De Stuttgartse fabrikant viert het 20-jarig bestaan van de SUV met deze restomod. Porsche Middle East heeft de bijzondere creaties vervaardigd.

Porsche Cayenne offroad

De offroad Porsche Cayennes maken gebruik van accessoires die je bij Porsche Classic kan bestellen. Daarbij hebben de voertuigen enkele modificaties gekregen.

Porsche offroad, Cayenne, 911 Dakar
(Afbeelding: PorscheMedia)

Elke Cayenne heeft van Porsche Middle East een andere livery gekregen. Allemaal beschikken ze over dikke offroad banden en zijn ze verhoogd middels een liftkit. Sommige exemplaren hebben dakdragers met een imperiaal en verstralers, net als de 911 Dakar.

Occasions als basis

Als basis zijn geen nieuwe modellen geproduceerd of ‘overgebleven’ exemplaren gebruikt. “In samenwerking met Porsche Centre Dubai kochten we elk vier E1’s, van bouwjaar 2007 tot 2010, en ik denk dat beide teams het leuk vonden om ze aan te passen en de E1 een tweede leven te geven”, zegt Darren Abel, Brand Manager voor Porsche Centrum Abu Dhabi.

Porsche offroad, Cayenne, 911 Dakar
(Afbeelding: PorscheMedia)

Het moeilijkste van het proces was volgens het team het restaureren van de occasions. De modellen kunnen immers door klanten gekocht worden en moesten dus technisch eerst helemaal in orde gemaakt worden, voordat de upgrades doorgevoerd konden worden.

Prijs Porsche Cayenne offroad onbekend

Wat het prijskaartje van de 8 gelimiteerde Cayennes is, laat het merk nog niet weten. Er zouden al klanten in de rij staan om een exemplaar te bemachtigen.

Porsche offroad, Cayenne, 911 Dakar
(Afbeelding: Porsche)

Ongetwijfeld zijn ze een stuk duurder dan een normale eerste generatie van de SUV. Als je een beetje goed zoek, kan je namelijk al een prima Cayenne vinden voor minder dan 15 mille. Hiermee is het een van de beste auto’s om caravans of andere aanhangers mee te trekken voor een laag aanschafbedrag. Wil je weten welke 4 auto’s nog meer geschikt zijn? Klik dan hier voor: 5 occasions van 15.000 euro om je caravan mee te trekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.