Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 27 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

BMW teaset nieuwe liefhebbersauto: dit is de M5 Touring

Liefhebbers die op zoek zijn naar een snelle superstation hoeven binnenkort niet meer aan te kloppen bij Audi voor een RS6 of bij Mercedes-AMG voor een E 63 Estate. Nee, zij kunnen ook naar BMW om een M5 Touring te bestellen.

BMW M produceerde eerder niet zoveel stations, maar richtte zich meer op sportieve sedans. Echter, nu komt er naast de naar de eerste M3 Touring ooit ook een M5 Touring.

BMW M5 Touring

Voor de nieuwe BMW M5 en M5 Touring wordt gebruik gemaakt van een deels elektrische aandrijflijn. Sterker nog, het wordt een plug-in hybride. De supersedan en -station krijgen naar verluidt een aandrijflijn die lijkt om die van de BMW XM Label Red.

Aandrijflijn van BMW XM

Deze SUV heeft een 4,4-liter V8 onder de motorkap die wordt bijgestaan door een elektromotor. Hierdoor is het de krachtigste BMW ooit. Het vermogen komt uit op 748 pk en het maximale koppel ligt op 1.000 Nm.

Zeldzaam extreem: BMW M5 Touring – Peters Proefrit

Hiermee sprint de gigant van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,8 seconden. De gewone XM levert 653 pk en 800 Nm aan koppel. En dat die ‘normale’ uitvoering al snel is, laat Autovisie-redacteur Dries van den Elzen in onderstaande video zien.

Die BMW XM is ook direct de zwaarste BMW ooit. Hij weegt zo’n 2,7 ton. Dit is mede te danken aan het 29,5 kWh accupakket.

Wanneer kan je de BMW M5 (Touring) verwachten?

Genoeg over die BMW XM. Want hoewel de aandrijflijn van de aanstaande BMW M5 en M5 Touring op dat model mag lijken, is het een totaal andere auto. Daarbij is het vermogen van de sportiefste 5-serie nog niet bekend.

BMW begint binnen enkele dagen met het testen van de M5 in München. Verwacht wordt dat het model in 2024 op de markt komt.

Waarom is deze Alpina B5 (niet) beter dan de M5?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.