Zoek artikelen en videos op merk

Volvo V70 test, nieuws, prijs en meer

De Volvo V70 werd bijna 20 jaar lang geproduceerd door het Zweedse Volvo concern, tegenwoordig onderdeel van het Chinese Geely conglomeraat. Onder het nieuwe bestuur in die periode verschenen drie generaties. De V70 is de stationwagonvariant van de Volvo S70. De S staat voor sedan, terwijl de V in de modelnaam V70 staat voor versatiel. De cijfers hebben betrekking op de relatieve platformgrootte. Er is ook een kleinere 40-modelserie de 90-serie heeft het grootste platform en vormt het topmodel van het huidige Volvo modelgamma. Volvo was een van de eerste fabrikanten die een ruigere modelvariant van de V70, de stationwagon aanbood. De toevoeging in de modelnaam was Cross Country. Tegenwoordig bieden veel fabrikanten een dergelijke all terrain versie van hun modellen aan. De eerste generatie V70 werd geproduceerd van 1996 tot en met 2000, de tweede generatie van 2000-2007 en de derde generatie stond van 2007 tot 2016 in de Volvo showrooms. Lees verder voor meer nieuws over de Volvo V70.

Motor voorin; voorwielaandrijving of vierwielaandrijving

Alle drie de generaties Volvo V70 beschikken standaard over voorwielaandrijving en de motor ligt voorin. Als optie is integrale aandrijving mogelijk. Net als alle Volvo’s staat het model V70 bekend als zeer betrouwbaar.

Veiligheid

Zoals elke Volvo scoort de V70 hoog wat betreft veiligheid. Het kreeg vijf sterren van de maximaal vijf haalbare sterren voor de inzittendenveiligheid van de Europese NCAP stichting. Standaard is de Volvo V70 voorzien van veel veiligheidsvoorzieningen waarvan bijvoorbeeld het geluidssignaal bij het niet dragen van de veiligheidsgordel en het DSTC systeem (Dynamic Stability and Traction Control). Laatstgenoemde combineert een ESP (Electronisch Stabiliteitsprogramma) met een tractiecontrolesysteem.

Productie in Gent

De productie van de eerste twee generaties V70 vond, naast de productie in het Zweedse Torslanda, ook plaats in het Belgische Gent. De eerste twee generaties werden overigens ontworpen onder de supervisie van de Engelsman Peter Horbury. Tegenwoordig is hij het hoofd van de designafdeling van Volvo.

Alternatieve aandrijfvormen

In 2017 maakte Volvo bekend dat het vanaf 2019 uitsluitend modellen met een hybride of volledig elektrische aandrijflijn op de markt brengt. Dat betekent het einde van de toepassing van de conventionele verbrandingsmotor door de Zweedse fabrikant.

Succesvol met zowel SUV’s; als sedans en stationwagons.

Het huidige Volvo modellengamma behelst drie modelseries; de 40-serie, de 60-serie en als topmodellen de varianten uit de 90-serie. Van het instapmodel, de 40-serie, bestaat zowel een stationwagonvariant genaamd V40 als een crossover onder de naam XC40. Bij de 60-serie is zowel een sedan leverbaar (S60), een stationwagon variant (V60), een cross country variant van die stationwagon en een SUV met de naam XC60. Van het topmodel de 90-serie bestaan eveneens een sedan (S90); een stationwagon variant (V90) als een SUV met de modelnaam XC90. De cross country variant van de V90 speelt in op de behoefte van klanten aan een ruiger en stoerder ogend model.

Het Zweedse Volvo concern werd in 2010 overgenomen door het Chinese Geely conglomeraat. Geely produceert zowel onder eigen naam auto’s, maar is tevens eigenaar van bijvoorbeeld het Engelse sportwagenmerk Lotus. Onder de naam Polestar brengt het uitsluitend sportieve elektrische auto’s op de markt en de productie daarvan vind plaats in China, hoewel het design en de ontwikkeling in Zweden plaatsvinden. De modellen van Polestar vertonen qua ontwerp grote gelijkenissen met de Volvo modellen.