Zoek artikelen en videos op merk

Volvo V50 test, nieuws, prijs en meer

In de periode dat Volvo nog toebehoorde aan het Amerikaanse Ford-concern bracht het Zweedse merk de V50 op de markt. Het model was gebaseerd op het Ford C1-platform, waar ook de Ford Focus en Mazda 3 op werden gebouwd.

De productie voor de Europese markt vond tussen 2004 en 2012 in het Belgische Gent. Daarbij werd de V50 ook geassembleerd in het Zuid-Afrikaanse Pretoria en in Maleisië. De modelnaam van de V50 is opvallend, want de sedanversie van de stationwagon stond onder de naam S40 in de prijslijsten. De voorganger van de V50 stond dan ook als V40 in de showrooms.  

SUV-variant van de V40 

Momenteel levert Volvo ook een V40, maar dat is een vijfdeurs hatchback, geen stationwagon. Het model wordt in 2019 vervangen door een nieuwe generatie en daarvan zullen een sedanversie, een stationwagon en een SUV-variant (die inmiddels al is geintroduceerd) op de markt komen. Die SUV heeft XC40 als modelnaam. Een test van de Volvo XC40 vind je hier. 

Voorwielaandrijving standaard 

Alle V50-modellen zijn in de basis voorwielaangedreven en hebben de motor voorin, maar integrale aandrijving was als optie leverbaar. Er waren zowel vier- als vijfcilinder benzine- en dieselmotoren leverbaar. De T5 was de krachtigste motor die kon worden gekozen. 

Half miljoen 

Van de V50 werden tussen 2004 en 2012 iets meer dan een half miljoen exemplaren gebouwd. Uit consumentenonderzoeken kwam de betrouwbaarheid van deze Volvo als sterk punt naar voren. Het model kreeg in 2007 een bescheiden facelift, waarmee het uiterlijk iets meer in lijn kwam te liggen met de V70– en S80-modellen. 

Andere modellen van Volvo  

Volvo werd in 2010 overgenomen door Geely. Dankzij de Chinese investeringen kon er de afgelopen jaren worden gewerkt aan een uitbreiding en vernieuwing van het modellengamma. Die begon met de XC90, die werd gevolgd door de S90 en V90. Met de introductie van de S60 is een belangrijk moment voor Volvo aangebroken, aangezien het model als eerste Volvo in Noord-Amerika wordt geproduceerd. De V60 is de stationwagonversie. Met de XC40 appeleren de Zweden aan jonge consumenten die waarde hechten aan een betrouwbare en veilige auto. De nieuwe S40 en V40 zullen binnenkort aan het gamma worden toegevoegd.  

Laatste nieuws over Volvo V50

  • Er kunnen op dit moment geen artikelen worden getoond, of er zijn nog geen artikelen in deze categorie geplaatst.