Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Sjoerds Weetjes 3 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Waarom Aston Martin V12 Vantage grootste logo kreeg | Sjoerds Weetjes 333

Wie mochten een Aston Martin V12 Vantage kopen? Waarom zijn er 333 stuks gebouwd? Wat is een bijzondere optie op de sportcoupé? Dat en meer antwoorden op niet gestelde vragen over de V12 Vantage.

Dat Sjoerd van Bilsen de Aston Martin V12 Vantage de hoofdrol geeft in aflevering 333 van Sjoerds Weetjes is bewust. Net als van Sjoerds Weetjes zijn er 333 stuks gemaakt. Nu loopt bij deze videorubriek van Autovisie het volume verder op, zo ook bij de V12 Vantage. Echter, de Engelse autobouwer beperkt het productievolume van de sportcoupé tot 333 stuks. De resterende auto’s, 249 om precies te zijn, zijn roadsters.

Waarom Aston Martin V12 Vantage grootste logo kreeg

Bij Sjoerds Weetjes is het aantal van 333 stuks het resultaat van de vele verhalen die Sjoerd van Bilsen weet te maken. Waarom koos Aston Martin voor 333 stuks? Sjoerd geeft het antwoord in deze aflevering. Hij gaat dieper op de auto in en weet weer nieuwtjes te vertellen.

Sjoerds Weetjes, Aston Martin V12 Vantage
(Afbeelding: Autovisie)

De video sluit dan ook aan op de review die Autovisie-testredacteur Dries van den Elzen afgelopen jaar over de Aston Martin V12 Vantage wist te maken. Dries legt de technische kant van de sportcoupé uit, iets wat Sjoerd uiteraard niet herhaalt. In deze video krijg je nog meer te weten over de V12 Vantage.

Sjoerds Weetjes is een vaste videorubriek van Autovisie. In de eerdere 332 afleveringen onthulde Sjoerd het achtergrondverhaal van auto’s, besprak hij opvallende accessoires of stelde hij nieuwe modellen aan je voor. Zo onthulde hij nooit eerder gepresenteerde studiemodellen van Bugatti, verklaarde hij hoe conceptcars worden opgebouwd, presenteerde hij exclusief de Porsche 911 Sport Classic, liet hij verborgen bergvakken in auto’s zien en legt Sjoerd uit hoe nieuwe auto’s worden gecamoufleerd. Elke vrijdag rond 16.00 uur een nieuwe aflevering op Autovisie.nl en natuurlijk daarna on-demand op Youtube.

Aston Martin DBS met vervroegd pensioen als 770 pk sterke Ultimate

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.