Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 3 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Automonteur rijdt Toyota Supra van klant total loss tijdens testrit

Een automonteur uit de Amerikaanse staat Colorado heeft wat uit te leggen. Tijdens een proefrit met de Toyota Supra is hij de macht over het stuur verloren en hard gecrasht. Wonder boven wonder mankeert de brokkenpiloot niets. Helaas is de Supra verleden tijd.

Elke JDM-liefhebber zal weleens gezocht hebben naar een tweedehands A80 Supra. Na het zien van de astronomische vraagprijzen zullen de meesten met de staart tussen de benen de pagina wegklikken. Voor een handgeschakelde Mk4 Supra met de legendarische 2JZ-turbomotor, hoef je tegenwoordig niet met minder dan 40.000 euro aan te komen. Dit exemplaar zal nog wel meer waard zijn, gezien er pas 27.000 kilometer op de teller stond. Des te pijnlijker is het voor de Amerikaan die zijn Supra op tragische wijze verloren is.

Toyota Supra met 900 pk

Wie die Amerikaan is, is niet bekend. Wel weten we dat hij zijn roemrijke Japanner naar Bespoke Motorsports in het Amerikaanse Englewood heeft gebracht. Deze garage is gespecialiseerd in het tunen van auto’s, zoals ook bij deze Supra het geval was. De auto kwam voor wat onderhoud en enkele upgrades. Niet dat dat laatste nodig was, want de Supra was met zijn twee turbo’s al goed voor zo’n 900 pk.

Dat waren er een paar te veel voor de onfortuinlijke monteur die besloot een testrit te maken. Een kleine dot gas was voldoende om de tractie te verliezen. Na op hoge snelheid tegen een hek te glijden, slaat de Toyota op ruwe wijze meermaals over de kop, om vervolgens tegen een trein tot stilstand te komen. Een angstaanjagende ervaring voor de bestuurder.

Gefilmd

Het klinkt bijna als een scène uit The Fast and the Furious, de filmreeks waaraan de Toyota Supra zijn bekendheid grotendeels te danken heeft. Hoewel er geen professionele bioscoopcamera’s in de buurt waren, is het hele tafereel wel vastgelegd met een mobiele telefoon.

@dustanladelle

#supra #supracrash #supramk4 #fail #fails

♬ original sound – Dustan LaDelle

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.