Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 3 feb 2023
Leestijd: 1 minuut

Werknemers Ferrari krijgen recordbonus

Werknemers van Ferrari ontvangen binnenkort een recordbonus. CEO Benedetto Vigna laat weten dat 5.000 mensen een bedrag van 13.500 euro krijgen, 12,5 procent meer dan het jaar ervoor.

Niet alleen Ferrari trakteer haar werknemers op een dikke bonus. Zo schreven we vorige week dat ook de werknemers van Mercedes een flinke beloning krijgen. De Stuttgartse fabrikant keer een bedrag van 7.300 euro uit. Hoewel dit een stuk minder is dan bij de supercarfabrikant, bereikt de bonus van Mercedes 93.000 werknemers.

Werknemers Ferrari krijgen recordbonus van 13.500 euro

Dat Ferrari zich zo’n recordbonus kan veroorloven, is te danken aan de omzet van vorig jaar. Het merk leverde in 2022 13.221 voertuigen af, 18,5 procent meer dan een jaar eerder. De totale omzet bedroeg 5 miljard euro en de netto winst van 2022 ligt op 939 miljoen euro.

Ferrari Portofino M
Ferrari Portofino M (Afbeelding: Ferrari)

De goede verkoopcijfers heeft het merk met name te danken aan de Portofino M, SF90 Stradale en 296 GTB. De markt die het sterkst groeide was Azië. In China steeg de verkoop met 73 procent en verkocht het merk 1.552 auto’s. In Amerika steeg de verkoop met 22 procent en werden 3.447 auto’s verkocht. Europa is nog steeds de grootste markt met 5.958 nieuw aangekochte Ferrari’s, een stijging van 8 procent ten opzichte van 2021.

Succesmodel moet nog komen

En dan moet de Purosangue nog komen. Hoewel puristen misschien niet blij zijn met de verhoogde Ferrari – die je geen SUV mag noemen. Is de belangstelling voor de cross-over groot. De Purosangue wordt dit jaar verkocht en moet een verkooptopper worden. Hoe hoog zou de bonus voor de werknemers van Ferrari volgend jaar worden?

Ferrari purosangue, SUV
Ferrari Purosangue. (Afbeelding: Autovisie Magazine)

Sjoerd van Bilsen kon afgelopen maand al even een kijkje nemen bij de Ferrari Purosangue. In onderstaande video neemt hij je mee lang het design van de V12 cross-over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.