Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 3 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

McLaren 750S wordt de laatste der Mohikanen  

McLaren trekt binnenkort het doek van de nieuwe 750S, zo melden anonieme bronnen aan Automotive News Europe. De Engelse supercar wordt de laatste der Mohikanen.

De 750S is een doorontwikkeling van de welbekende 720S, maar dan met 30 pk extra – zoals de naam al doet vermoeden. De toename in vermogen is niet wat het model zo bijzonder maakt.

McLaren 750S is de laatste zonder elektromotor

De 750S wordt namelijk de laatste McLaren zonder elektromotor. De 4,0-liter V8 levert met behulp van twee turbo’s 750 pk. Hoeveel Nm aan koppel het motorblok levert, wat de sprinttijden zijn en op welke snelheid het versnellen stopt, is nog onbekend.

McLaren 765LT
McLaren 765LT. (Afbeelding: Wheelsage)

De McLaren 750S heeft naar verluidt een iets agressiever exterieur dan de 720S, maar is niet zo scherp gelijnd als de 765LT. Volgens de bronnen komt er zowel een coupé als spider die gelijktijdig op de markt komen.

Dit automerk vinden zowel vrouwen als mannen het aantrekkelijkst

Het interieur zal ongeveer vergelijkbaar zijn met wat we nu kennen van de Artura, het hybridemodel van de Britten. Het klokkenpaneel zal bijvoorbeeld ook vastzitten aan de stuurkolom.

Introductie 750S in april

Wat we exact van de McLaren 750S kunnen verwachten, is nog onduidelijk. Het Britse merk zal volgens de anonieme bronnen april de auto onthullen. Uitlevering van de eerste modellen wordt eind 2023 verwacht. Ook de prijs is nog onbekend. Gezien de McLaren 720S al dik over de 3 ton kost, wordt verwacht dat dit model rond de 350.000 euro kost.

McLaren 720S Spider test

Autovisie-redacteur Peter Hilhorst reed enige tijd geleden met de McLaren 720S Spider, een van de snelste auto’s op de markt. “De manier waarop hij zijn twee inzittenden met 720 pk en state-of-the-art technologie weet te bespelen is uniek. Verbazingwekkend comfortabel en adembenemend snel”, schreef hij. In onderstaande video neemt Peter je mee naar Amerika in de brute supercar.

McLaren in nood! Verkoopt collectie klassiekers om geld op te halen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.