Stijn Kuster
Stijn Kuster Video 17 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Is de ID.7 het nieuwe elektrische ruimtewonder van Volkswagen?

Volkswagen trekt het doek van de ID.7. Voor het eerst is het volledige design van de elektrische sedan te zien.

De ID.7 komt niet alleen als sedan, over een jaar kan je de estate verwachten. Het model is direct te herkennen als Volkswagen ID-familielid door de doorlopende lichtunit en koplampen. Al is de verlichting aan de voorkant smaller dan bij andere modellen van het elektrische label.

Volkswagen ID.7 aandrijflijn

Door de glooiingen op de motorkap in combinatie met de luchthappers – voor aerodynamica – aan de voorkant ziet het model er sportief uit. De rijeigenschappen van de Volkswagen ID.7 dat echter niet. Een later GTX-model moet hier verandering in brengen.

Door de hoge daklijn is de hoofdruimte op de achterbank prima voor een volwassenen tot zo’n 1,90 meter. De C-stijl is bij deze uitvoeringen met een 286 pk en 545 Nm sterke elektromotor en een 77 of 86 kWh (netto capaciteit) accupakket zilver. Bij een GTX-model wordt dit zwart waardoor de auto er nog wat sportiever uitziet.

Ruimte in het interieur

De Volkswagen ID.7 heeft een actieradius van 615 en 700 kilometer volgens WLTP. Laden kan met 170 en 200 kW. De laadkabel kan je kwijt in de bagageruimte ter grootte van 542 liter. Met de derde zitrij naar beneden kan je zo’n 1.600 liter kwijt. Een frunk is er niet.

Volkswagen ID.7: Is dit het elektrische alternatief voor de Passat?

De ruimte in het interieur is te danken aan de forse buitenmaten. De EV is bijna 5 meter lang. De wielen staan ver op de hoeken, de wielbasis is bijna 3 meter. Al is de ruimte op de hoofdachterbank niet gigantisch – de beenruimte wel. Een volwassene van 1,90 meter zit net niet met zijn hoofd tegen het dak aan.

Prijs Volkswagen ID.7

Volkswagen verwacht de eerste ID.7 in de herfst van 2023 uit te leveren. In Duitsland moet het model net onder de 60.000 euro gaan kosten, de Nederlandse prijs is ook nog onbekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.