Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 17 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Kamperen met een Tesla Model Y hoeft niet duur te zijn

Elektrische campers zijn doorgaans duur en hebben veelal niet zo’n beste actieradius. Een caravan achter je EV hangen is vaak ook geen goed plan. Het rijbereik holt dan achteruit. Een daktent kan wel een optie zijn, maar ook deze opblaasbare tent is een praktische en goedkope manier om met je Tesla Model Y te kamperen.

Hoewel je zo’n tent voor meerdere modellen kan krijgen, is deze specifiek gemaakt voor de Model Y.

Kamperen met een Tesla Model Y

Hoewel je een Tesla moet opladen, zijn de auto’s prima geschikt om mee te kamperen. Sterker nog, Tesla introduceerde in 2019 een speciale ‘kampeermodus’. Als je deze stand inschakelt, blijft de airco aan terwijl de auto uitstaat. Ook deze tent maakt gebruik van de airco of verwarming van de EV.

De naam van de kampeerhut is ‘Tentsla X1 Tent’. De tent sluit perfect aan op de Tesla Model Y en heeft een binnenruimte van 2,16 bij 2,19 meter. Met zo’n vier personen kan je gaan kamperen.

Uw Garage: Ford Transit, de leukste camper!

Je hoeft niet meer te klooien met tentstokken, want de Tentsla kan binnen vijf minuten worden opgeblazen met een luchtpomp. Optioneel is deze pomp geïntegreerd in de tent. Door de zonneschermen heb je met mooi weer meer ruimte buiten de tent.

De tent past in de frunk van de Tesla Model Y

Hoewel het een flink bouwpakket lijkt, is het opgevouwen slechts een klein pakketje. Het hele object past zelfs in de frunk van de Tesla Model Y.

Tentsla X1 niet duur

Hoewel een Tesla Model Y een flink prijskaartje heeft, is kamperen met de Tentsla niet duur. Prijzen voor de tent beginnen bij zo’n 1.200 dollar. De eerste uitleveringen worden rond mei verwacht. Eerst krijgen alle mensen die vroeg geïnvesteerd hebben in de start-up hun tent. Later volgen ook tenten voor andere klanten. Klik hier om de Tentsla te bekijken.

Woningtekort? Deze Skoda Enyaq iV camper is de oplossing!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.