Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 15 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Uw Garage: Ford Transit, de leukste camper!

André Wijnker droomde al jaren van een camper. Dankzij Isabel staat er nu een voor de deur. André vertelt.

Ik las op mijn 12e de boeken van de Kameleon-reeks en daarin koopt Gerben een brandweerwagen en gaat kamperen met de broers Klinkhamer. Dat vond ik geweldig en heeft altijd in mijn achterhoofd gezeten, al 40 jaar lang.

Ford Transit camper

Ik wilde graag rondtrekken. Maar als je met je kinderen op vakantie gaat en die hebben het naar hun zin, dan laat je je vouwwagen staan. Dat was altijd heel leuk, maar nu gaan we met zijn tweeën. Vorig jaar hebben we geoefend, kijken of dat rondrijden ons zou bevallen. We zijn langs verschillende bed & breakfasts getrokken om te kijken of dat iets voor ons was. En dat beviel, alleen was het te luxe. We misten het kamperen, de vrijheid.

Camper, uw garage, ford transit
(Afbeelding: Autovisie)

Deze camper stond op Marktplaats, hij werd verkocht door een particulier. Ik heb eerst een stukje naast de eigenaar gezeten. Halverwege draaiden we om en mocht ik rijden. Het was alsof ik 40 jaar terugging in de tijd naar mijn eerste auto. Het schakelen met die lange pook in de vierbak, het onbekrachtigde sturen: geweldig! We hadden afgesproken niet te enthousiast te zijn, maar volgens mij kon hij het wel van onze gezichten aflezen.

“Doe nou maar!”

We zijn naar huis gegaan en hebben er nog een week over gedaan om de knoop door te hakken. Ik vond het wel mooi, maar verzon ook allerlei bezwaren: je haalt ook wel werk met deze camper in huis. Maar Isabel hakte de knoop door: ‘Doe het nou maar!’ Als het aan mij had gelegen, was ik weer blijven twijfelen, was het misschien niet doorgegaan en daar had ik absoluut spijt van gekregen.

We waren beiden verliefd op deze auto. Hier kunnen we nog iets mee, deze kunnen we ons eigen maken. Als ik er nu een rondje mee rijd voor een boodschap, naar mijn werk of om een ijsje te halen, zie je mensen toch lachen. Je tovert een glimlach op iemands gezicht. Het rijdt voor geen meter, maar het is wel heel leuk rondrijden. Als de auto hier voor de deur staat en er lopen mensen langs, dan kijken ze ook en moeten ze lachen. Ze vragen of ze er even in mogen kijken, dat vind ik al leuk.

Deze ruige Krug Expedition 4×4-camper is een rijdend offroad-appartement

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.