Stijn Kuster
Stijn Kuster Video 27 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Hyundai Inster: goedkope EV met binnenin heel veel ruimte

De nieuwe Hyundai Inster gaat zo slim met ruimte om, dat het zomaar een stijlkamer van een Zweedse meubelwinkel zou kunnen zijn. In deze video laten we de indrukwekkende binnenruimte van de goedkope elektrische auto zien.

Terwijl veel fabrikanten zich focussen op een betaalbare elektrische B-segmenter, laat Hyundai een EV zien in het kleinste segment van de markt. Althans, wat buitenmaten betreft.

De Hyundai Inster is superslim

Door het interieur van de Hyundai Inster slim in te delen, zijn er ook op de verstelbare achterstoelen prima twee volwassenen te vervoeren. Meer dan twee is niet mogelijk, de EV wordt niet met achterbank geleverd.

Doordat alle stoelen plat zijn te klappen, past een grote boekenkast zelfs in de kleine Koreaan. Het model is in de basis helemaal geen elektrische auto, maar een Hyundai Casper die in het Aziatische land enkel met een benzinemotor wordt aangeboden.

Aandrijflijnen van de goedkope elektrische auto

De Hyundai Inster, de elektrische versie voor Europa, is niet alleen voorzien van een 42 of 49 kWh-accupakket, gekoppeld aan een 97 of 115 pk sterke elektromotor, maar is ook meer dan 20 centimeter langer en iets hoger en breder. De forsere buitenmaten doen niet af aan zijn guitige design. Door de korte overhangen voor en achter en de grote wielen – standaard wordt hij op 15 inch stalen wielen met wieldoppen geleverd – heeft hij toch een stoer voorkomen.

Technisch stelt hij op papier niet teleur als stadsauto met een snellaadtijd van 10 naar 80 procent in minder dan 30 minuten en een range van 350 kilometer voor het topmodel. Nu nog een aantrekkelijke prijs voor de goedkope elektrische auto. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de nieuwe Hyundai Inster? Abonneer dan op de gratis Autovisie Nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.