Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 20 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze occasion wil je: Volkswagen Atlas VR6, een gigantische Amerikaan

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een voor Nederland zeer zeldzame auto: de Volkswagen Atlas.

Waarschijnlijk heb je de Atlas nog nooit gezien. En dat is verklaarbaar want het model wordt met name gemaakt voor de Noord-Amerikaanse en Aziatische markt. In Nederland was de SUV nooit leverbaar. Wel zijn er enkele exemplaren geïmporteerd.

De Volkswagen Atlas

De Volkswagen Atlas is een gigantische SUV. Het is een auto die 5,04 meter lang is, 1,98 meter breed en een hoogte van 1,77 meter heeft. Dit terwijl hij gewoon gebaseerd is op het MQB-platform, waar ook auto’s als de Volkswagen Passat en Audi A3 ook gebruik van maken. De Atlas is de grootste auto op dit platform van de Volkswagen Groep.

Volkswagen Altas, occasion
(Afbeelding: AutoTrack)

De grote buitenmaten zorgen voor veel ruimte in het interieur. Zo kan de Volkswagen Atlas wel tot zeven volwassenen op de drie zitrijen vervoeren. In de Verenigde Staten is de vraag naar dit soort flinke SUV’s met zeven zitplaatsen groot. De Atlas is daar – voor zijn formaat – erg betaalbaar.

Voor de Amerikaanse en Chinese markt

Volkswagen produceert de Atlas in de Amerikaanse staat Tennessee en levert de auto in de VS met twee motoren. Er is een 2,0-liter viercilinder met 238 pk en een 3,6-liter VR6 met 280 pk. Beide motoren werken samen met een achttraps-automaat. Deze versnellingsbak stuurt de aandrijfkrachten in de basisuitvoering naar de voorwielen. De VR6-versie is ook leverbaar met vierwielaandrijving.

Volkswagen Altas, occasion
(Afbeelding: AutoTrack)

In China zijn drie motoriseringen beschikbaar: twee 2,0-liter viercilinders met 186 en 220 pk en een 2,5-liter V6 met 299 pk. Deze krachtbronnen zijn gekoppeld aan een DSG met zeven verzetten.

De Volkswagen Atlas als occasion in Nederland

Autovisie wist hier een in Amerika geproduceerde Volkswagen Atlas met de krachtige 3,6-liter VR6 en vierwielaandrijving te vinden. De auto komt uit 2018 en heeft iets meer dan 52.000 kilometer op de teller staan.

Deze occasion is rijk uitgerust met leren bekleding, achteruitrijcamera, navigatie, panoramadak en – niet geheel onbelangrijk in dit segment – een trekhaak. De SUV mag tot maximaal 2.268 kilo geremd trekken.

Deze occasion wil je: Chevrolet Orlando, concurrent van de Citroën C4 Picasso

Het trekpaard staat bij een verkoper in het Brabantse Valkenswaard. De Volkswagen Atlas occasion heeft een prijskaartje van 56.950 euro.

Volkswagen Altas, occasion
(Afbeelding: AutoTrack)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.