Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 21 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Tesla-baas Elon Musk kan rekenen op bonus van 23 miljard dollar

Miljardair Elon Musk kan dankzij de goede resultaten van het door hem geleide Tesla 23 miljard dollar (21,2 miljard euro) rijker worden. De fabrikant van elektrische auto’s boekte in het voorbije kwartaal een omzet en winst die hoger waren dan analisten in doorsnee hadden verwacht.

Samen met de goede resultaten in de voorgaande twee kwartalen heeft Tesla mijlpalen behaald die Musk recht geven op een fikse beloning in aandelenopties.

Elon Musk kan een flinke bonus verwachten

Dankzij de kwartaalomzet van bijna 19 miljard dollar en aangepaste winst voor afschrijvingen en belastingen van ruim 5 miljard dollar heeft Musk nu zicht op drie tranches aan opties op in totaal ruim 25 miljoen Tesla-aandelen.

Die opties geven hem het recht om de stukken tegen een flinke korting te kopen. Waar de aandelen woensdag een slotprijs van 977,20 dollar per stuk hadden, kan ‘s werelds rijkste persoon de aandelen voor 70,01 dollar per stuk kopen. Dat levert een fikse papieren winst op. Directieleden van Tesla moeten nog definitief goedkeuring geven voor de nieuwe bonussen, die in 2018 zijn afgesproken.

Vermogen van de baas van Tesla

Volgens een door persbureau Bloomberg bijgehouden lijst heeft Elon Musk momenteel een vermogen van 249,9 miljard dollar. Een week geleden kondigde hij aan socialmediaplatform Twitter te willen kopen.

Elon Musk bood 54,20 dollar per aandeel van het sociale medium. Dit komt neer op een prijs van ruim 43 miljard dollar (39 miljard euro) voor het hele bedrijf. Twitter meldt in een reactie het ongevraagde bod zorgvuldig te overwegen. Daarbij gaat het bedrijf na welke keuze de beste is voor Twitter en zijn aandeelhouders.

Eind 2021 had het bedrijf 217 miljoen dagelijks actieve gebruikers. Daarmee is Twitter een dwerg vergeleken met Facebook. Dat sociale medium van Meta Platforms had in december ongeveer 1,9 miljard dagelijks actieve gebruikers. Bij Twitter werken zo’n 7500 mensen.

Bron: ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.