Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 21 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Mercedes-AMG komt met exclusieve 55 modellen voor verjaardag

Het is inmiddels bijna 55 jaar geleden dat AMG opgericht werd. Om die mijlpaal te vieren introduceert Mercedes-AMG ‘editie 55’ versies voor nog maar eens twee modellen. De AMG A 35 en de AMG CLA 35 zijn nu leverbaar met het 55 pakket.

De twee auto’s volgen de AMG G 63 op die vorige maand al een 55-editie kreeg. De exclusieve edities zijn meteen te bestellen. De actie loopt tot november van dit jaar.

Unieke designelementen

Om te beginnen hebben de edities wat nieuwe design elementen. Door het ‘AMG Night Package’ krijgen de auto’s volgens Mercedes-AMG een dynamischer voorkomen. Zo zijn er verschillende glanzend zwarte accenten toegevoegd. Onder andere de voorste splitter, de buitenspiegels, de omranding van de ramen en de grille zijn afgewerkt in het opvallende zwart. Bovendien zijn de auto’s in twee kleuren beschikbaar. Mercedes-AMG biedt de keuze tussen zwart metallic en wit metallic.

De 19 inch lichtmetalen velgen zijn ook onderhanden genomen door de designers. De mat grijze, titanium verf en hoogglanzende velgrand moeten volgens Mercedes-AMG voor het nodige contrast zorgen. Kosten nog moeite zijn gespaard bij deze edities, aangezien zelfs de tankdop een compleet nieuw design heeft gekregen. Deze is in zilverkleurig chroom afgewerkt en heeft bovendien de AMG-letters markant op de bovenkant staan. Zo word je er telkens, als je gaat tanken, aan herinnert dat je in een AMG rijdt.
Het interieur bestaat voornamelijk uit sterk contrasterend vuurrood en pikzwart leer. Dit kleurenpalet is hoogstwaarschijnlijk niet voor iedereen weggelegd, maar gewaagd is het wel. Aan de onderkant van het stuur zien we de ‘Edition 55’ badge terugkomen om de exclusiviteit van het model nog maar eens te onderstrepen. Dit is bovendien niet de enige plek waar je de letters tegen zult komen, ook in de vloermatten zijn de cijfers geborduurd. In de dorpel komen de lichtgevende AMG letter je tegemoet, ook in het rood.

Aerodynamica pakket

De auto’s worden geleverd met het Mercedes-AMG ‘Aerodynamics package’ als standaard. Dat betekent dat de auto’s onder andere voorzien zijn van een voorbumper met een grotere splitter en een behoorlijke spoiler die meteen de aandacht opeist. Allemaal in glanzend zwart.
Mocht je geïnteresseerd zijn in een 55-editie, houdt dan rekening met een bedrag van 12.614 euro bovenop de prijs van de oorspronkelijke AMG. Dit geldt voor zowel de CLA 35 als de A35.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.