Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Video 30 nov 2021
Leestijd: 1 minuut

De Cayenne Coupé voor het volk – Volkswagen Taigo – Review

Volkswagen brengt naast de verstandige Polo en de brave T-Cross met de Taigo een coupeachtige SUV-variant uit in het zwaarbevochten B-segment. Het vlotter gelijnde koetswerk gaat ten koste van de hoofdruimte op de achterbank, de inhoud van de kofferbak en hij is duurder dan de T-Cross, maar toch zijn er redenen om wél voor hem te kiezen.

De Volkswagen Taigo komt in januari op de markt en heeft een basisprijs van 28.590 euro. Daarmee is hij afhankelijk van de motorisering rond de 800 euro duurder dan een vergelijkbare T-Cross. Die net als de Polo en de Taigo op het MQB A0-platform staat. Hij wordt geleverd met een 1,0-liter driecilinder met 95 pk of 110 pk en met een 1,5-liter viercilinder met 150 pk.

Overlap

De Volkswagen Taigo is negen centimeter lager dan de T-Cross, maar wel zestien centimeter langer dan die B-segment SUV. Daardoor is hij zelfs groter dan de T-Roc en dat is weer een opgekrikte Golf voor het C-segment. Snapt u alle SUV’s van Volkswagen nog? Oja, dan zijn er ook nog een Tiguan, Tiguan Allspace en een Touareg.

Bestaand model

De Volkswagen Taigo wordt in Brazilië al geleverd onder de naam Nivus en de Taigo wijkt op details af van zijn Zuid-Amerikaanse confrater. Maar omdat in Europa de SUV’s van Volkswagen allemaal met een T beginnen, werd er Taigo op het koetswerk geplakt. Dat staat overigens voor tijger…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.