Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 19 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Volgende hoofdstuk voor Volkswagen T-Roc

De Volkswagen T-Roc gaat alweer sinds 2017 mee en dus is het tijd voor een facelift. Daarbij wordt geen enkel familielid overgeslagen.

Die familie is overigens niet zo groot, want van de T-Roc bestaan momenteel twee carrosserievarianten. Er is een reguliere SUV, en een cabriolet-variant. Hoewel die tweede pas sinds vorig jaar op de markt is, ondergaat ook dat model een facelift.

Led-strip

Wie de recente facelifts van Volkswagen heeft gevolgd, kan ook de wijzigingen voor de T-Roc al voorspellen. Led-verlichting is voortaan standaard op de T-Roc, terwijl de doorlopende led-strip op het front (die de units dus met elkaar verbindt) een nieuwe optie. Volkswagen voegt verder nieuwe kleuren en wielontwerpen toe aan het aanbod.

In het interieur vinden we het nieuwe stuurwiel van de fabrikant. Dat kenmerkt zich door tiptoetsen in plaats van fysieke knoppen die je moet indrukken. Je voelt ‘t al aankomen: dat geldt ook voor de bediening van de klimaatcontrole. Verdwenen zijn de ‘ouderwetse’ knoppen. In plaats daarvan vind je nu ook de zogenaamde ‘sliders’ voor de temperatuurregeling aan boord.

Nieuwe schermen

Een 8-inch digitaal instrumentarium is eveneens standaard. Optioneel meet dat scherm 10,25-inch. In het midden is er een 6,5-, 8,0- of 9,2-inch infotainmentscherm. Draadloze verbinding met Apple CarPlay en Android Auto is daarbij standaard. Daarnaast voegt Volkswagen ook het nieuwe IQ.Drive Travel Assist, waar alle nieuwe VW’s momenteel gebruik van maken, toe aan het T-Roc-gamma.

Motorisch verandert er vrijwel niets voor de T-Roc. Instappen kan nog altijd met de 1,0-liter TSI, goed voor 110 pk. Daarboven staat de bekende 1,5-liter TSI van Volkswagen die ook hier 150 pk levert. Die is er desgewenst met een zeventraps DSG-automaat. Bovenaan de ladder staat de 190 pk sterke 2,0-liter TSI. Die variant heeft standaard vierwielaandrijving en de genoemde automaat. De Cabrio is er enkel met de twee eerstgenoemde motoren. Over de T-Roc R rept Volkswagen nog met geen woord.

Volk

Prijs vernieuwde Volkswagen T-Roc

Het duurt nog even voordat de vernieuwde T-Roc in Nederland verschijnt. De SUV staat in maart 2022 in de Nederlandse showrooms, de Cabrio een maand later. Prijzen volgen in een later stadium.

Duik in de Prijslijst: Volkswagen T-Roc R van 80 mille?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.