Ramon Mens
Ramon Mens Video 6 nov 2020
Leestijd: 1 minuut

De Volkswagen T-Roc Cabriolet vergt meer werk dan je zou denken

Met de Kever en Golf had Volkswagen twee commercieel succesvolle Cabrioletmodellen in huis. Op de hoge heupen van de T-Roc Cabriolet rust nu de zware taak om dat verkoopsucces voort te zetten. Maar weet je dat Volkswagen die taak voor de SUV nooit plande? 

De T-Roc Cabriolet stond namelijk helemaal niet gepland toen het concern aan de vijfdeurs T-Roc werkte. Pas toen de SUV in de verkoop was en de T-Roc uitstekende verkoopcijfers liet noteren, kwam iemand bij Volkswagen op het idee om er een open variant van te maken. Een plan waar het management van de Duitse autobouwer positief tegenover stond. Hoe de T-Roc uiteindelijk op de markt kwam, legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je uit in een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes. Hij legt tevens uit wat Volkswagen allemaal moest doen om van de vijfdeurs SUV een tweedeurs Cabriolet te maken.  

Sjoerds Weetjes 

Sjoerds Weetjes is een populaire videoserie van Autovisie. Elke week behandelt Sjoerd een specifiek model en verklaart hij de filosofie van de auto, stelt hij een bijzonder type aan je voor, legt hij een vergrootglas op bijzonderheden van een bepaald model of onthult hij zaken die voor de buitenwereld geheim mogen blijven. In aflevering 211 staat de Volkswagen T-Roc centraal. In een eerdere aflevering legde hij uit waarom voorganger Volkswagen Golf I Cabriolet op het laatste moment een rolbeugel kreeg. Klik hier voor de afspeellijst. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.