Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 14 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen T-Roc wordt dakloos

Een Volkswagen T-Roc Cabrio, u heeft er vast nog nooit aan gedacht, maar bij Volkswagen vonden ze het een mooi idee. De Duitsers komen namelijk echt met een dakloze T-Roc.

Volkswagen T-Roc Cabrio

Vlak voordat de zomer voorbij is komt Volkswagen nog even met een typische mooi-weer-auto. De autofabrikant uit Wolfsburg heeft namelijk het dak van de Volkswagen T-Roc gehaald. Het merkt noemt de auto de allereerste compacte crossover cabrio ter wereld en claimt dat dit model de grenzen van een SUV en een cabriolet verlegt. Nogal hoge claims voor een auto die in de basis helemaal niets verschilt van de normale T-Roc.

Speciaal

Dat zeggen we niet zomaar, want dat geeft Volkswagen ook zelf toe. De auto verschilt op het open dak na nergens van de reguliere crossover. Op één ding na dan. Volgens de fabrikant is er speciaal voor de T-Roc Cabrio een 400 watt sterke 12-kanaals BeatsAudio audiosysteem ontwikkeld. Deze moet voor een perfecte audio-ervaring met de kap open én dicht zorgen. Overigens gaat dit kap open of dicht binnen negen seconden en kan dit gedaan worden tot snelheden van 30 kilometer per uur.

Nu is het wellicht raar dat Volkswagen op het einde van de zomer met een nieuwe cabrio komt, maar het gaat hier om een voorproefje van de officiële presentatie tijdens de IAA in Frankfurt volgende maand. Het model komt pas in het voorjaar van 2020 op de markt. Hij zal dan leverbaar zijn met de keuze uit twee benzinemotoren. De 115 pk sterke 1.0 TSI met een handgeschakelde zesbak en de 150 pk sterke 1.5 TSI met zeventraps DSG-automaat. Prijzen maakt Volkswagen op een later moment bekent.

300 pk

De Volkswagen T-Roc is een verkoopsucces voor de Wolfsburgers. Sinds de lancering zijn er al meer dan 200.000 van de auto’s weggezet. Daarom is het ook niet gek te zien dat ze het model verder uitbreiden met andere versies. Er komt namelijk ook een ‘R’-editie aan. Deze heeft een tweeliter vierpitter die 300 pk naar de voorwielen stuurt. Daarmee rijdt de T-Roc R binnen 4,9 seconden 100 km/h. De introductie van deze auto is dichterbij. Deze zou in deze helft van dit jaar moeten gebeuren. Vermoedelijk tegelijkertijd met de Volkswagen T-Roc Cabrio op de IAA.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.