Autovisie
Autovisie Nieuws 25 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen T-Roc R: 300 pk sterke topversie

Volkswagen introduceert de topversie van de T-Roc-familie: de Volkswagen T-Roc R. De ingrediënten zijn uiteraard geen verrassing.

De reden

Waarom een R-uitmonstering van de T-Roc? Vrij simpel, de T-Roc is een groot verkoopsucces. Sinds de marktintroductie in november 2017 heeft Volkswagen al dik 200.000 exemplaren wereldwijd verkocht. Met die aantallen en nog altijd sterke vraag naar het model loont het voor de autofabrikant om te investeren in een topversie. En dus kreeg de R-divisie van Volkswagen het verzoek van de directie om een topversie te ontwikkelen. Een echt grote uitdaging was dat voor Volkswagen niet, want alle ingrediënten stonden al klaar in de keukenkast.

Krachtbron

De Volkswagen T-Roc R maakt gebruik van dezelfde krachtbron als de Cupra Ateca. Voorin lepelt Volkswagen dus een 2,0-liter viercilinder TSI-turbobenzinemotor met een vermogen van 300 pk en een maximaal koppel van 400 Nm. Dankzij 4Motion-vierwielaandrijving en een zeventraps DSG-transmissie sprint de T-Roc R in 4,9 seconden naar 100 km/h. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h.

Akrapovic

De T-Roc heeft verder een verlaagde wielophanging met sportievere set-up, diverse rijmodi, een volledig uitschakelbaar ESP-systeem, de reminstallatie van de Volkswagen Golf R Performance, 18-inch Spielberg-wielen (19-inch is optioneel), vier uitlaateindstukken (titanium uitlaatsysteem van Akrapovic is optioneel) en uiteraard R-styling. Vanuit elke hoek is er wel een R-logo te bespeuren. Ook in het interieur is het R-thema overduidelijk aanwezig met een R-sportstuurwiel, een sportievere pook, sportstoelen, een R-instrumentarium en meer.

Kleuren

Er is keuze uit de exterieurkleuren Lapiz Blue Metallic of Pure White Uni, Flash Red Uni, Turmeric Yellow Metallic, White Silver Metallic, Energetic Orange Metallic, Deep Black Pearl Effect en Indium Grey Metallic. Het dak kan optioneel van een zwarte finish worden voorzien. De Volkswagen T-Roc R debuteert op de Autosalon van Genève (7-17 maart). De marktintroductie vindt in de tweede helft van dit jaar plaats.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.