Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 14 aug 2019
Leestijd: 1 minuut

Koenigsegg kaapt designer Bugatti Chiron

De Russische designer Alexander (Sasha) Selipanov staat binnenkort aan het hoofd van de ontwerpafdeling van Koenigsegg. Hiervoor was hij onder andere verantwoordelijk voor de Bugatti Chiron.

Christian von Koenigsegg en Sasha Selipanov

Vandaag maakt Koenigsegg bekent dat ze de tekenaar van de Bugatti Chiron hebben gestrikt om in het Zweedse Ängelholm te komen werken. Alexander (Sasha) Selipanov, voormalig Bugatti-designer, heeft zijn krabbeltje onder een nieuwe contract bij de Zweedse autobouwer gezet. Hij gaat daar vanaf oktober 2019 aan de slag als ‘Head of Design’. En aangezien de man nogal een duidelijke stijl heeft, zullen we de gevolgen van deze aanstelling ongetwijfeld terugzien in de lijnen van nieuwe Koenigseggs.

Carrière

Sasha begon zijn carrière bij Volkswagen in 2005. Na vijf jaar daar gewerkt te hebben mocht hij in 2010 meehelpen met het ontwerp van de Lamborghini Huracán. In 2014 was het tijd voor de volgende stap: de Rus ging aan de slag bij Bugatti. Als hoofd van exterieur design was hij onder andere verantwoordelijk voor de Bugatti Chiron en de Bugatti Vision Gran Turismo. Vreemd genoeg was de volgende stap van Sasha niet naar een sportwagenbouwer, maar naar Genesis. De luxe tak van Hyundai. Daar tekende hij twee showcars: de Essentia en de Mint.

Genesis Essentia

Naast zijn aanstelling bij Koenigsegg neemt de designer ook de leiding nemen over het nieuw opgerichte RAW Design House in Ängelholm. Dit nieuwe designhuis zal ontwerpen leveren aan een zeer select aantal klanten.

Verwachtingen

De verwachtingen voor Sasha liggen hoog bij de Zweedse hypercarbouwer. “It shows how far Koenigsegg has progressed that we can attract talent like Sasha. I look forward to fusing the Koenigsegg way of developing and designing cars with Sasha’s experience and radical methods. I expect spectacular results,” vertelt oprichter en grote baas Christian von Koenigsegg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.