Autovisie
Autovisie Nieuws 14 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Duik in de prijslijst: BMW Z4 M40i blijft onder de euroton

In deze aflevering van Duik in de Prijslijst stellen we de 340 pk sterke BMW Z4 M40i samen in de online configurator. Die begint in Nederland bij 82.233 euro, maar hoe ver kun je die prijs laten oplopen? Dat zoeken we uit.

Kleuren

Standaard levert BMW de Z4 M40i in de kleur Alpinweiss III. De kleuren Saphirschwarz metallic, Glaciersilber metallic, Misano Blau metallic en San Francisco Rot hebben allemaal een meerprijs van 1.295 euro. Alleen Frozen Grey II metallic kost 3.494 euro. Het wordt die laatste.

Wielen

BMW levert de Z4 M40i standaard af op 18-inch lichtmetaal. De optionele wielen zijn van het formaatje 19-inch en kosten 748 tot 1.067 euro meer. Het dak is standaard zwart van kleur. Voor 321 euro meer krijg je een cabriodak in de kleur Anthrazit Zilvereffect.

Bekleding en aankleding

De kleur van de lederen bekleding heeft geen invloed op de vanafprijs. Je kan simpelweg kiezen wat je wil, zonder meerprijs.

Er is keuze uit:

  • Leder Vernasca-/Alcantara Schwars / Blau stikstel
  • Leder Vernasca Elfenbeinweiss
  • Leder Vernasca Schwarz
  • Leder Vernasca Schwarz
  • Leder Vernasca Cognac stiksel Schwarz

Een soort oranje
De keuze valt op Leder Vernasca Magmarot, een soort oranjekleurige lederen bekleding die qua kleurstelling mooi past met de donkergrijze buitenkant. Interieurlijsten zijn er drie, te weten Schwarz Hoogglans (geen meerprijs), Aluminium Tetragon (geen meerprijs) of Aluminium ‘Mesheffect’ (106 euro).

Tussenstand

Tot nu toe valt de meerprijs van alle opties reuze mee. De tussenstand staat op 87.168 euro, terwijl we zijn begonnen met een vanafprijs van 82.233 euro. Nu denk je misschien dat de euro’s pas echt gaan rollen als je door de menu’s van de pakketten en losse optie wandelt. Maar ook dat valt alles mee. BMW levert simpelweg niet heel veel opties op de Z4 M40i. We zetten een paar zaken op een rij.

Diverse pakketten

Voor het Audio Media Pack – inclusief DAB-tuner, wifi hotspot, Harman Kardon Surround Sound Systeem, elektrisch verwarmde voorstoelen, BMW Live Cockpit Professional en adaptieve LED koplampen – ben je 995 euro kwijt. Voor het Safety Pack met automatisch dimmende binnenspiegel, Driving Assistent en parkeersensoren en -assistent ben je ook 995 euro kwijt. Het M Sport Plus Pack is met 1.995 euro ietsje duurder. Je krijgt dan wel een head-up display, veiligheidsgordels voorin met M striping en 19-inch dubbelspaaks M-wielen.

Enkele losse opties

Tot slot zijn er nog een paar losse opties, zoals BMW Individual Hoogglans Shadow line met onder meer zwarte omlijsting van de grille (267 euro), een verwarmbare stuurwielrand (213 euro), een elektrisch verstelbare lendensteun van de voorstoelen (267 euro), Comfort Access (640 euro) en elektrisch verstelbare voorstoelen (695 euro).

De eindstand

De eindstand bedraagt 93.092 euro, waarvan 11.400 euro aan geselecteerde opties.

Zo is de BMW Z4 M40i standaard

Zo is de BMW Z4 M40i na de configuratie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.