Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 6 nov 2020

Monstertruck DJ Marshmello gestolen

DJ Marshmello heeft naast veel grote hits ook een Ford 6×6 F550 Super Duty op zijn naam staan. Dit monster werd echter gestolen, maar de politie van Los Angeles zette de achtervolging in.

In een ouderwetse Amerikaanse achtervolgingsvideo zie je dat de verdachte er vandoor gaat met de gigantische Ford 6×6 van de bekende DJ. De truck werd gestolen uit de serviceplaats van een Ford-dealer in Van Nuys.

Hondsbrutaal

De dader fietste naar de dealer, gooide hondsbrutaal zijn fiets in de verlengde laadbak en ging er vervolgens met de truck vandoor. Pas na enkele uren werd het opvallende monster opgemerkt in Malibu. Marshmello’s Ford 6×6 lijkt op een Hennessey VelociRaptor 6×6, maar is eigenlijk een ‘gewone’ Ford Super Duty. Deze is grondig aangepakt door ‘the Diesel Brothers’. In het voorjaar van 2019 noemden zij de truck nog een #velociraptorkiller. Dat klinkt spannender dan de achtervolging was. Na een tijdje op de vlucht te zijn geweest, ‘parkeerde’ de verdachte de truck tegen een lantarenpaal. Hierdoor ging een van de 40 inch grote banden lek. Niet echt een glorieuze finale voor zo’n indrukwekkende machine. Het verbaast ons dan ook niet dat de politie het vermoeden heeft dat er alcohol of drugs in het spel waren.

De Hennessey-killer

De Ford 6×6 truck waarvoor Marshmello 350.000 dollar betaalde, is in alle opzichten extreem. Zo worden alle zes de wielen worden aangedreven door een 3.5-liter V6 EcoBoost. Met 600 pk (450 kW) en dik 843 Nm aan koppel sprint het bijna 8 meter lange bakbeest in 4.2 seconden naar de 60 mph (96,5 km/u). Hiermee verslaat de Marshmello-mobiel de VelociRaptor 6×6 die heeft voor dezelfde act 4.9 seconden nodig. Het vermogen is hetzelfde want ook deze heeft een 3.5 liter twin-turbo Ecoboost V6 met 600 pk. Maar als het om trekkracht gaat heeft de Hennessey 150 Nm minder te bieden. Toch hoeft Hennesey zich niet gewonnen te geven want in hun modellengamma hebben ze trucks tot 1200 pk. Qua uiterlijk lijkt dit monsterduo sprekend op elkaar.

Ford Hennessey Velociraptop 6x6
Hennessey VelociRaptor 6×6

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Monstertruck DJ Marshmello gestolen
Sluiten