Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 7 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Moskvitsj 412 (1969) – Uw Garage – Video

Gemaakt voor barre omstandigheden, maar nu alleen nog met mooi weer buiten: de Moskvitsj 412 van Douglas Besten geniet van een mooie oude dag. 

“Ik was 17, had nog geen rijbewijs, maar vond oude en Oostblokauto’s erg fascinerend. Ik wilde graag een échte Russische auto te hebben. Geen Lada, dat is tenslotte een in licentie gebouwde Fiat, en andere ‘gewone’ klassiekers zijn er genoeg. Ik ben gewoon online gaan zoeken, speciaal naar dit merk en type. Zo’n Moskvitsj is echt een andere auto, gemaakt voor de Russische omstandigheden.”

Kazachstan

“Deze auto stond in het zuiden van Duitsland en werd verkocht door een man die oorspronkelijk uit Kazachstan kwam. Hij had meerdere Russische auto’s en wilde zijn verzameling uitdunnen. Ik zocht contact en ben erheen gegaan. Op basis van de foto’s durfde ik dat wel aan. Ik had al opgezocht dat het technisch heel eenvoudige auto’s zijn en wist dat de motor sinds 1989 niet gelopen had, maar wel ronddraaide. Dat kon dus weinig problemen opleveren, toch?”

“De vorige eigenaar vond het mooi dat ik ’m van mijn zelf gespaarde geld kocht. Toen de auto weer liep en op kenteken stond, hebben we hem nog een mailtje met foto’s gestuurd en dat deed ’m goed. Hij vond het echt leuk dat de auto weer gebruikt werd.”

Uw Garage

Om de week zie je op zaterdag een nieuwe aflevering van Uw Garage. In deze Autovisie-rubriek gaan we op bezoek bij eigenaren van een bijzondere automobiel, waarbij het verhaal achter het exemplaar centraal staat. Heb jij een bijzondere vierwieler die je graag met mensen wilt delen? En vertel je graag je persoonlijke verhaal rondom de auto? Geef je dan op voor een aflevering van Uw Garage door een mail te sturen naar [email protected]. Wie weet verschijn jij binnenkort wel op onze kanalen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.