Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 19 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid biedt bijzondere Chevrolet HHR aan

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoewel veel auto’s niet echt de moeite waard zijn, duiken er soms pareltjes op in de showroom van Domeinen Roerende Zaken.

Ditmaal staat er Chevrolet HHR te koop. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw verse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

Chevrolet HHR

De designafdeling van Chrysler bedacht vlak voor de eeuwwisseling dat het leuk zou zijn als er nieuwe modellen op de markt kwamen met een retro-ontwerp, dat moet verwijzen naar de oude Amerikaanse Hot Rods. De PT Cruiser is onder de meeste autokenners wel bekend, al wordt zowel de techniek als het design door velen afgekraakt. Desondanks klopte Chevrolet bij dezelfde ontwerper, Bryan Nesbitt, aan voor de HHR. Het resultaat: een soortgelijk design, maar met nog net iets slechtere verkoopcijfers.

Onderschat

Ondanks het smaakgevoelige design schoot Chevrolet niet aan het doel van de Chevrolet Suburban (1949) voorbij, waarop de HHR gebaseerd is. “Surfplanken of kano’s erop en je bent helemaal klaar voor een lange autovakantie of een weekend kamperen in the great outdoors“, vertelden wij tijdens onze allereerste test. “De blinde hoeken van de carrosserie waren even wennen, maar de opvallende vormgeving zorgde bij tankstations en op parkeerplaatsen altijd voor aanspraak.”

overheid, Chevrolet HHR

“Het interieur van de HHR verbleekt een beetje bij het uitgesproken retrokoetswerk. Dashboard en stoelen tonen gewoontjes en buiten wat chroomaccenten en een speels ingedeeld instrumentarium is er weinig visueel vuurwerk te ontdekken. De afwerking houdt keurig het midden tussen Seoul en Detroit, met harde maar degelijke kunststoffen.”

Slecht een motorisering in Europa geleverd

“De Chevrolet HHR is een comfortabele reisauto met goede stoelen, veel ruimte en veel opties. De uitrusting is Amerikaans compleet en alle denkbare extra’s zitten er standaard op. Onze HHR had een automaat en dat vormt een prettige combinatie met de 2,4-liter motor.” Dit is de enige motorisering die naar Europa is gekomen. Hij is goed voor 170 pk.

overheid, Chevrolet HHR
(Afbeelding: DomeinenRZ)

Autovisie sloot de review af met de quote: “Je moet er zelf mee gereden hebben om de pluspunten te kennen.” Een smaakgevoelige, maar ondergewaardeerde auto dus.

De Chevrolet HHR bij de overheid

Opvallend genoeg staat er nu een exemplaar bij de overheid te koop. De Chevrolet HHR komt uit 2007 en heeft ruim 186.000 kilometer gereden. De auto is ingevoerd en heeft 200 cc minder dan het model dat origineel in Europa geleverd is. Deze retro auto is goed voor 150 pk.

overheid, Chevrolet HHR
(Afbeelding: DomeinenRZ)

De aangeboden Amerikaan heeft enige schade rondom en mist zelfs een stuk van de zijruit. Desondanks is het een erg unieke verschijning waar de liefhebber van opvallende en onconventionele Amerikanen zich waarschijnlijk wel in kan vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.