Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 31 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen ziet de ruimte voor nóg een kleine SUV

Met de Touareg, Tiguan, T-Roc en T-Cross heeft Volkswagen een aardig en breed aanbod voor mensen die in een SUV willen rijden. Toch is dat niet genoeg, want de autobouwer kondigt nu de komst van de Taigo aan.

Dat is een compacte SUV, een soort hoge Polo. Maar dat is de T-Cross toch ook al? Juist, maar dat is een model met een klassiek SUV-lijnenspel. Maar dat is al lang niet meer de carrosserievariant die iedereen wil. Nee, klanten maak je tegenwoordig lekker met een aflopende daklijn die doet denken aan een coupé. En dus doet de Taigo precies dat: het is een compacte SUV-coupé voor klanten die een T-Cross te traditioneel vinden.

Volkswagen Nivus

Helemaal nieuw is het model niet. In Brazilië levert Volkswagen namelijk al sinds vorig jaar de Nivus. De Taigo, die naar Europa komt, is op dat model gebaseerd en optisch tonen de twee dus nogal wat overeenkomsten. Het betekent overigens niet dat de Nivus met een ander naamplaatje vanuit Brazilië naar ons continent komt. De Taigo wordt echt een Europees model, want die ziet in VW’s fabriek in het Spaanse Pamplona het levenslicht.

Volkswagen Nivus is officieel!

Volkswagen onthult de Taigo en alle informatie over diens aandrijflijnen en aankleding pas in de zomer, waarna het model vanaf eind 2021 in de showroom staat. Toch hoeven we ons niet meer te laten verrassen. Dat komt enerzijds door de schetsen die de autobouwer nu al deelt, waar de Taigo al goed op is te zien.

Bekende klanten

Bovendien weten we al ongeveer van welke techniek de Taigo gebruik zal maken. Het model staat op dezelfde basis als de Polo en T-Cross en dus zal Volkswagen de beschikbare motoren op die auto’s ook in de Taigo plaatsen. Het zijn bekende klanten, zoals de 1,0-liter TSI met 95 of 110 pk en de 1.5 TSI met 150 pk. Diesels zijn waarschijnlijk uitgesloten voor de Taigo.

Meer informatie verwachten we dus rond de zomer, als Volkswagen echt het doek van de Taigo trekt. Wel meldt de fabrikant nu al dat led-koplampen, een digitaal instrumentarium en een compleet pakket aan rij-assistentiesystemen standaard zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.