Thijs Schuit
Thijs Schuit Nieuws 29 mei 2020

Volkswagen Nivus is officieel!

Gistermiddag is de Volkswagen Nivus officieel onthuld. Vanwege de huidige omstandigheden vond dat evenement online in Brazilië plaats, dus hebben wij er hier weinig van meegekregen.

Dat komt doordat de auto voor nu alleen belangrijk is voor Zuid-Amerika. Het model is ontwikkeld door Volkswagen Zuid-Amerika. Dat zal ook de locatie zijn voor de productie en verkoop van de nieuwste Volkswagen. De verkoop start daar in de tweede helft van dit jaar.

Volkswagen Nivus

Volkswagen Nivus in Europa

Waarom kiezen wij er dan voor om dit nieuws te delen in Nederland? Simpel, in de tweede helft van 2021 komt de Volkswagen Nivus ook naar Europa. Maar uiteraard in aangepaste vorm. Hoewel er nog weinig bekend is over de Europese variant, zal hij slechts op kleine punten anders zijn ten opzichte van zijn Zuid-Amerikaanse tweelingbroertje. De grootste wijzigingen zullen dan ook hoogstwaarschijnlijk op technisch gebied plaatsvinden, en qua uiterlijk zal niet veel veranderen. De Volkswagen Nivus oogt in ieder geval een stuk speelser dan de T-Roc, waar hij qua grootte wel aan doet denken. En ze komen qua grootte redelijk overeen. De Nivus is 5 centimeter langer, 6 centimeter smaller, 8 centimeter lager en diens wielbasis meet 2 centimeter minder dan de T-Roc. Beide auto’s staan ook op het MQB-platform van Volkswagen. De kofferbak van de Volkswagen Nivus is 415 liter groot, 40 liter minder dan die van de T-Roc.

Volkswagen Nivus

Op technisch gebied is er voor ons nog niks bekend. Voor de Zuid-Amerikaanse markt komt er een 128 pk sterke driecilinder flex-fuel motor in te liggen met standaard automaat. Deze flex-fuel motor rijdt op zowel ethanol als benzine. In Europa zal hij andere motoren krijgen. Hoogstwaarschijnlijk vergelijkbaar met de krachtbronnen in de T-Roc, dus de bekende 1,0-liter en 1,5-liter benzinemotoren, en de 1,6-liter TDI. Prijzen en exacte details van de Volkswagen Nivus voor onze markt zijn nog niet bekend gemaakt, maar worden in de loop van zijn Europese debuut bekend gemaakt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Volkswagen Nivus is officieel!
Sluiten