Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 30 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Dit kost de goedkoopste Alfa Romeo, de Junior, in Nederland

Alfa Romeo trok op 10 april het doek van de nieuwe goedkoopste auto van het modellengamma. Het model heeft naast een nieuwe naam nu ook een prijskaartje gekregen. Autovisie duikt in de configurator en kijkt wat de Alfa Romeo Junior kost.

De Junior staat op het bekende CMP-platform van Stellantis, waar onder meer de Fiat 600e en Jeep Avenger gebruik van maken. In zo’n groot concern is het lastig om je te onderscheiden. Volgens CEO Jean-Philippe Imparato doen de Italianen dit door design en rijeigenschappen (onderstelafstemming).

Prijs Nederland Alfa Romeo Junior

Of de Junior ook echt rijdt als een Alfa Romeo, moet de toekomst uitwijzen. Wat prijs betreft positioneert de goedkoopste Alfa zich duidelijk iets boven de concurrentie. De elektrische variant kost namelijk minimaal 39.000 euro.

Voor dit geld krijg je 156 pk elektromotor op de vooras die gekoppeld is aan een 54 kWh accupakket. Hiermee kom je volgens de WLTP-meetmethode 410 kilometer ver. Opladen van de goedkoopste elektrische Alfa Romeo kan met 11 kW aan de openbare laadpaal en 100 kW aan de snellader.

Ook komt er een versie met een 240 pk sterke elektromotor op de vooras en een 136 pk sterke hybride. Prijzen van die versies zijn nog niet bekend.

Concurrentie

Voor 39.000 euro kun je ook bij de concurrenten van het Italiaanse merk shoppen. De goedkoopste elektrische Alfa Romeo Junior is namelijk duurder dan de elektrische Jeep Avenger (vanaf 38.500 euro) en Fiat 600e (vanaf 35.990 euro).

Alles over de goedkoopste Alfa Romeo

Wil je alles weten van de goedkoopste Alfa Romeo? Bekijk dan onderstaande video. Let wel, de video is opgenomen tijdens de onthulling van de auto. Toen droeg het model nog de naam Alfa Romeo Milano.

Cupra Leon en Formentor: nieuw design en meer elektrische range

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.