Autovisie
Autovisie Nieuws 29 mei 2020

Williams wil af van Formule 1-team na financiële strop

Het Formule 1-team Williams is te koop. Dat maakte het overkoepelende bedrijf bekend bij de presentatie van de jaarcijfers. Williams incasseerde een verlies van bijna 15 miljoen euro en vreest dit jaar als gevolg van de coronacrisis voor nog grotere financiële problemen.

Het bedrijf onderzoekt allerlei mogelijkheden, waaronder verkoop van de renstal. Geïnteresseerde partijen kunnen zich melden.

Williams pakte negen zegens in Formule 1

Williams, een roemruchte renstal in de Formule 1 die negen wereldtitels pakte bij de constructeurs en zeven wereldkampioenen leverde, verkeert ook in sportief opzicht in de problemen. Het team van Sir Frank Williams heeft twee slechte jaren achter de rug. De coureurs George Russell en Robert Kubica reden vorig seizoen vrijwel steeds achteraan. Alleen Kubica wist 1 punt te scoren voor het WK.

Williams maakte ook bekend dat het per direct afscheid heeft genomen van hoofdsponsor ROKiT. Het is de bedoeling dat het Formule 1-seizoen in juli van start gaat, vier maanden later dan gepland. De race zal dit jaar niet terugkeren naar Zandvoort. Er kon later in 2020 een race zonder publiek worden gehouden, maar dat ziet de organisatie van de Dutch Grand Prix niet zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Reageer op artikel:
Williams wil af van Formule 1-team na financiële strop
Sluiten