Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 5 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Deze occasion wil je: Chevrolet Orlando, concurrent van de Citroën C4 Picasso

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een Chevrolet Orlando.

De Chevrolet Orlando is al sinds 2010 op de markt, maar werd in ons land nooit echt een succes. De MPV had in Europa veel concurrentie van bijvoorbeeld de Citroën Grand C4 Picasso.

Chevrolet Orlando tegenover Citroën Grand C4 Picasso

Autovisie zette in 2016 de Amerikaan en de Fransman tegenover elkaar. “Chevrolet meent met de Orlando een aardige inzet te hebben in de strijd om de beste zevenzits familiewagen. Hij mag zich bewijzen tegen de archetypische MPV.”

Chevrolet Orlando, occasion
(Afbeelding: AutoTrack)

“Het is tijd om het MPV-dispuut tussen Frankrijk en Amerika voor eens en voor altijd te beslechten. Het Koreaans-Amerikaanse kamp stuurt daarvoor een Chevrolet Orlando 1.8 LTZ naar de onderhandelingstafel, die voor een prijs van 27.495 euro van vrijwel elk denkbaar stuk munitie is voorzien. Slechts voor leren bekleding, stoelverwarming en 18-inch wielen zou nog extra geld moeten worden bijgelegd.”

Deze occasion wil je: Audi S4 is een betaalbare adrenalinepomper

“Vanuit de Franse hoek wordt een 28.560 euro kostende Citroën Grand C4 Picasso 1.6 VTi Ligne Business naar voren geschoven, die voor een meerprijs van ongeveer 1000 euro nagenoeg dezelfde uitrusting en motorisering meebrengt. Zeven stoelen, automatische airco en een navigatiesysteem zijn voor dit geld op beide auto’s inbegrepen, evenals een handgeschakelde vijfbak en een ongeblazen viercilinder met 120 pk of meer.”

De Chevrolet Orlando is een imponerende verschijning

“De momenten voorafgaand aan de daadwerkelijke krachtmeting maakt de Orlando onbetwist de beste indruk. Hij imponeert met zijn geblokte verschijning en bewijst dat hij zijn Amerikaanse wortels niet uit het oog is verloren, ondanks dat het de Koreaanse afdeling van GM is die dit model heeft ontwikkeld.”

Interieur

“Op de foto ziet het interieur van de Chevrolet Orlando er alleraardigst uit, in werkelijkheid zijn de materialen vrij hard. Wel zit alles op de juiste plek. De fraaie 17-inch lichtmetalen wielen behoren tot de standaarduitrusting van de LTZ. Vast de reden waarom deze elegante persoonsvervoerder is uitgeroepen tot zakenauto van het jaar 2011. Lekker belangrijk, het interieur is waar het om draait bij MPV’s als deze. Daarbij is het niet zozeer de vormgeving, maar vooral de binnenruimte, de ergonomie en de bestendigheid tegen de ongebreidelde slooplust van minderjarigen die telt.”

“Wat dat betreft heeft het designteam van Citroën een en ander uit te leggen, want die hebben er duidelijk voor gekozen om ‘vorm vóór functie’ op de prioriteitenlijst te zetten.”

“Toch scoort qua binnenruimte de Chevrolet Orlando echt niet meer dan een magere 7, terwijl de Citroën daar met een verdiende 8,5 overheen klapt. En waar een achterbank vaak extra comfort biedt ten opzichte van aparte klapstoelen, weet Chevrolet ook dat voordeel niet uit te nutten.”

Chevrolet Orlando, occasion
(Afbeelding: AutoTrack)

“De bank is tamelijk hard en vlak, zodat hij in opgevouwen toestand plaats maakt voor een vlakke laadvloer, die echter vrij hoog in de auto ligt waardoor de totale hoeveelheid bagageruimte enigszins tegenvalt. Hard en vlak zijn trouwens ook termen die van toepassing zijn bij de beoordeling van de materialen waarvan het dashboard is gemaakt.”

De Orlando is dus wel een lekkere bruikbare MPV, die bovendien nogal uniek is. Dat maakt ‘m tot een leuke en bijzondere occasion.

Chevrolet Orlando occasion

Autovisie vindt een Chevrolet Orlando uit 2011 met iets meer dan 160.000 kilometer op de teller. De auto heeft pas één eigenaar gehad en wordt te koop aangeboden voor 7.650 euro.

Deze occasion wil je: Citroën Xantia V6, ‘valse bescheidenheid’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.