Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 3 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Citroën neemt afscheid C4 SpaceTourer en dus de MPV

Ook Citroën keert het Medium MPV-segment de rug toe. Binnenkort rolt de allerlaatste Grand C4 SpaceTourer van de band. In de fabriek maakt men zich niet op voor een opvolger, want die komt er gewoonweg niet.

Sinds 25 februari accepteert de fabrikant geen orders meer voor de zevenpersoons MPV. Hoeveel bestelformulieren de Nederlandse dealers op het laatste moment nog naar de fabrikant hebben gestuurd, is niet bekend. Bij de verkooppunten staan op dit moment nog vijf exemplaren op voorraad. Alle berichtencitroen grand c4 picasso

Van Picasso tot SpaceTourer

Met de bouw van de laatste Grand C4 SpaceTourer binnenkort, neemt Citroën afscheid van een productlijn die meer dan twintig jaar deel uitmaakte van het Citroën-programma. In 2000 startte de levering van de Xsara Picasso, die na een generatie werd afgelost door de C4 Picasso. Laatstgenoemde model werd op zijn beurt vervangen door de gefacelifte MPV met kakelverse naam SpaceTourer.

Zo’n stuurwiel bedacht alleen Citroën – Sjoerds Weetjes #203

Opvolger Citroën C4 wordt compleet anders

Zevenzitsconfiguratie

Het segment van de ruimtewagens krimpt al jaren. De kopers stappen massaal over op de SUV’s. Ook binnen het Citroën-aanbod daalt de vraag naar de MPV’s. De fabrikant schrapte al eerder de C3 Picasso ten faveure van de C3 Aircross en nu moet de C5 Aircross de klanten van de C4 Picasso/SpaceTourer opvangen. Maar de last komt niet alleen op de schouders van de SUV, Citroën biedt de Berlingo in zevenzitsconfiguratie aan als alternatief. Het ludospace-model is echter louter elektrisch aangedreven. citroen grand c4 picasso

Laatste der mohikanen

Citroën is de laatste aanbieders van een MPV in het zogeheten C-segment. Types als de Ford C-Max, Volkswagen Tiguan, Opel Zafira en Kia Carens zwaaiden al eerder af, terwijl ook de technisch gelijke 5008 van concerngenoot Peugeot na de eerste generatie werd vervangen door een gelijknamige SUV.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.