Bart van den Acker
Bart van den Acker Occasions 3 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een Peugeot 3008 occasion

Middenklasse SUV’s zijn populair, want ruimte is in een gezinsauto altijd wenselijk. We blijven wel kritisch, natuurlijk, want 20.000 euro is een hoop geld. Dus willen we een auto die er goed uitziet, zoals de Peugeot 3008.

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via gaspedaal.nl, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Autovisie selecteert wekelijks de drie beste occasions in een segment.

Middenklasse SUV-occasion voor 20.000 euro

Ditmaal gaan we op zoek naar een middenklasse SUV voor maximaal 20.000 euro. Vandaag lichten we de tweede occasion uit. Vind je deze niets? Kijk dan naar de Ford C-Max, die we woensdag plaatsten. Wil je op de hoogte blijven van al het autonieuws en de leukste occasions? Abonneer je de op de gratis Autovisie Nieuwsbrief.

Deze middenklasse SUV koop je als occasion voor 20.000 euro

Peugeot 3008 (2016 – 2021)

De Peugeot 3008 oogt ook na zeven jaar nog steeds modern en onderscheidend, met veel randjes en lijntjes in het uiterlijk. Het interieur is behoorlijk ruim, de bagageruimte meet minimaal 520 liter.

Peugeot 3008
(Afbeelding: Peugeot)

De 3008 is naar verhouding lekker wendbaar. Het kleine stuur, waar je òverheen op je tellers kijkt, scheelt daarbij ook nog wat.

Occasions: 3 ruime betrouwbare auto’s voor maximaal 5.000 euro

Handig zijn de ‘pianotoetsen’ onder het centrale display voor diverse functies. Hij is best comfortabel, maar mede door de hoge zit zijn zijdelingse bewegingen en zijwind wat meer voelbaar.

Een 1.6 rijdt gemiddeld 1 op 14, met een 1.2 is wel 1 op 15 te halen.

Waar moet je op letten bij de Peugeot 3008?

De Peugeot 3008 is er met keuze uit twee benzinemotoren. De 1.6 heeft een elektronisch aangestuurde waterpomp. Als die hapert, loopt de boel heet en dat kan veel schade veroorzaken. De distributieketting kan oprekken (kostbaar!), bobines, nokkenasverstellers en injectoren kunnen snel slijten.

Peugeot 3008
(Afbeelding: Peugeot)

De 1.2 driecilinder is een zogenaamde PureTech-motor, waarbij de distributieriem ìn de motorolie draait. Vezeltjes van die riem kunnen olieleidingen verstoppen, wat ook ernstige motorschade kan opleveren. Check voor aankoop minstens of dit al aan de orde is geweest!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.