Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Occasions 17 jul 2022
Leestijd: 4 minuten

5 occasions van 5.000 euro om je caravan mee te trekken

De vakantieperiode is aangebroken en zoals de ANWB onlangs liet weten zullen meer mensen met de auto op vakantie gaan. Voor wie een caravan meeneemt, is een SUV een goede optie. Autovisie speurt verkoopsite Gaspedaal.nl af op zoek naar vijf ultieme occasions voor minder dan 5.000 euro.

Aan een goede caravantrekker stellen we een paar eisen. De occasion moet over vierwielaandrijving beschikken zodat hij makkelijk door de modder van de gemiddelde boerencamping kan denderen, het moet een SUV zijn en hij moet flink wat kunnen trekken. Let wel, de combinatie mag niet zwaarder zijn dan 3.500 kilogram als je een B-rijbewijs hebt.

Vijf occasions zijn perfecte caravantrekkers voor 5.000 euro

Het resultaat is een lijst met opties voor degene die last minute een bekwame occasion op de kop willen tikken en niet veel geld uit wil geven. Met deze vijf betaalbare krachtpatsers kan jij je caravan trekken. Voor dit lage bedrag moet je wel rekening houden met hoge kilometerstanden.

1. Jeep Grand Cherokee

Jeep is van oudsher een automerk waarvoor dit soort klusjes een koud kunstje zijn. Daarom trappen we af met een model van de Amerikanen. Specifieker, een Grand Cherokee uit 2004 voor 4.940 euro.

(Bron: Wheelsage) (Afbeelding: Wheelsage)

Autovisie vindt een 4,0-liter zescilinder met 190 pk en een automatische transmissie. Voldoende om het gemiddelde grasveld mee om te ploegen – mocht dat nodig zijn. De kilometerstand is vrij hoog met 275.000 kilometer, maar je krijgt er wel een échte offroader met een schappelijke prijs voor terug. Bovendien bedraagt het geremde trekgewicht 3360 kilogram. Daarmee kan je een behoorlijke caravan trekken.

2. Volkswagen Touareg

Volkswagen produceert de Touareq alweer twintig jaar. Deze occasion leent zich goed voor caravans meesleuren, spullen dragen en groepen mensen verplaatsen. Hier is-ie dan ook naar vernoemd. De modelnaam komt van de nomadenstam ‘Toearegs’ uit het noorden van Afrika.

(Afbeelding: Wheelsage)

Het exemplaar dat een plek in deze lijst krijgt, is een 3,2-liter zescilinder met automatische transmissie uit het jaar 2004. Voor 4.999 euro kan hij van jou zijn. Ook deze SUV-occasion heeft net als de Grand Cherokee een kilometerstand die richting de 300.ooo kilometer loopt. De Touareq heeft daarentegen wel een relatief luxueus interieur met allerlei technische snufjes en comfortabele leren stoelen. Ook niet onbelangrijk als je een lange reis voor de boeg hebt. De Touareg heeft een maximaal geremd trekgewicht van 3500 kilogram, en is daarmee het sterkst van het stel.

3. Mitsubishi Outlander

De Mitsubishi Outlander is al sinds 2001 bekend in de Aziatische markt onder de naam ‘Airtrek’. Deze naam koos Mitsubishi Motors om de avontuurlijke kwaliteiten van de auto te onderstrepen. Alleen al op basis daarvan kan hij niet ontbreken. Uiteindelijk werd hij dus de Outlander genoemd, dat is niet per se een minder avontuurlijke naam.

(Bron: Wheelsage) (Afbeelding: Wheelsage)

Autovisie vindt een viercilinder waar een respectabele 172.ooo kilometer op de teller staat. Voor de derde keer op rij een auto uit modeljaar 2004. Met deze uitvoering krijg je de beschikking over een interieur met leren stoelen en 5 zitplaatsen. Daarnaast ziet de occasion er zowel binnen als buiten uitstekend uit. De prijs bedraagt 4.945 euro. Houdt met dit model rekening met een wat kleinere caravan. De Outlander kan maximaal 1200 kilogram meeslepen.

4. Chevrolet Captiva

Deze compacte crossover SUV van Chevrolet werd tussen 2006 en 2018 geproduceerd door General Motors. De specifieke occasion die Autovisie vond op Gaspedaal.nl, is er een van de eerste generatie uit 2008.

(Bron: Wheelsage) (Afbeelding: Wheelsage)

Deze automaat heeft een wel heel sportief ogend interieur. Die wordt namelijk gedomineerd door afwisselend zwart en rood leer, tot aan de derde zitrij. Want ja, de SUV heeft niet vijf, maar zeven zitplekken. Op de teller van de occasion staat iets meer dan 240.000 kilometer. Voor de Captiva wordt een bedrag van 4.950 euro gevraagd. Ook bij dit model mag de caravan niet zwaarder zijn dan 1200 kilogram.

5. BMW X5

De BMW X5 is natuurlijk een auto die luxe moet uitstralen, maar daarnaast moet een SUV ook praktisch zijn. Een combinatie die de X5 als geen ander beheerst.

(Bron: Wheelsage) (Afbeelding: Wheelsage)

Het gaat om een ‘BMW X5 3.0i Executive ’01’ om precies te zijn. Een hele mond vol, maar dat komt nog niet in de buurt van de waslijst aan opties die aangevinkt zijn bij het samenstellen van deze occasion. Hij is werkelijk van alle gemakken voorzien. En dat voor een prijs van 4.949 euro. De auto heeft al ruim 265.000 kilometer opzitten sinds zijn bouw in 2001. Qua trekgewicht zit de BMW – in dit lijstje – keurig in de middenmoot. Het geremde trekgewicht bedraagt 2700 kilogram. Dat is toch een flinke caravan!

Occasions: drie ruime caravantrekkers voor minder dan € 15.000 getipt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.