Autovisie
Autovisie Video 8 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

In omgekeerde volgorde, de Chevrolet Corvette C8 | Sjoerds Weetjes 302

De aller-, allereerste generatie Chevrolet Corvette debuteerde als cabriolet en de edities die volgden waren er altijd als Convertible. Voor de huidige generatie bracht Chevrolet eerst een coupé. De open variant volgde later. Of toch niet? In deze aflevering van Sjoerds Weetjes duikt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen in de twee smaken van de Corvette C8.

De Corvette is zonder twijfel een van de grootheden in de internationale autowereld. Het is een icoon. Alweer in de jaren vijftig verscheen de eerste editie. Vandaag de dag zijn we aanbeland bij de achtste generatie. Dat het ooit zover heeft kunnen komen, is een wonder. Kijk daarvoor een eerdere aflevering van Sjoerds Weetjes. In die aflevering vertelt Sjoerd je ook hoe de Corvette tot stand is gekomen. Hij had namelijk een heel bijzondere projectnaam. Corvette c8 Corvette Convertible

Net als zijn voorgangers is de Corvette er als Coupé en als Convertible. De twee carrosserievarianten kwamen ook in die volgorde op de markt. Dat dat beste vreemd is, legt Sjoerd je in deze aflevering uit. Hij vertelt hoe de basis voor de Corvette C8 werd gelegd. Hij richt zich nu op de carrosserievarianten, maar wil je het complete en unieke ontwikkelingsverhaal van de Corvette C8 weten, kijk dan ook een andere aflevering van Sjoerds Weetjes. Hij legt daarin uit hoe het ontwikkelingsteam van Chevrolet tot het middenmotorconcept is gekomen. Dat is een geweldig verhaal met veel interne achtergrondinformatie, zoals je gewend bent van Sjoerd.

Chevrolet Corvette C8 (2021) – Review – Video (autovisie.nl)

Corvette in Europa

De Chevrolet Corvette is in zijn nieuwste gedaante inmiddels in Europa leverbaar. Hier staan net als in de Verenigde Staten de Coupé en Convertible op de prijslijst. In eerste instantie is de beschikbaarheid van de tweezits sportwagen beperkt, maar autoliefhebbers zijn blij dat Chevrolet de moeite heeft gedaan om de iconische sportwagen ook voor de Europese markt te ontwikkelen. Dat betekent wel dat de auto bijvoorbeeld niet zo krachtig is als op de thuismarkt.

In Sjoerds Weetjes 302 praat Sjoerd van Bilsen je bij over de Corvette C8.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.