Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 9 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Bijzondere recordhouders: Morgan 4/4 en Honda Super Cub C125 | Uw garage

Franje en de waan van de dag – het zegt Jan Willem Veenendaal niets. Basic modellen die al tientallen jaren gemaakt worden, daar gaat zijn hart sneller van kloppen.Een Morgan 4/4 bezitten was altijd al een droom, dat vind ik zo’n bijzondere auto!” 

Je vraagt je misschien af wat die motorfiets in deze video doet, maar er is een link! Het zijn de langst geproduceerde auto en motorfiets ter wereld.

Morgan 4/4

“Het is best een prijzig ding. Ik kon hem lange tijd niet betalen, maar huren ging wel! Ik ben met mijn vader in 2010 bij de fabriek geweest, daar hebben we eenzelfde auto als deze gehuurd. We hebben daar een week mee door Wales getreden. Ik nam me toen voor er ooit een te kopen.”

recordhouders, Morgan 4/4, Honda Super Cub C125, Uw garage

“Vorig jaar kreeg ik de mogelijkheid om een Morgan te kopen en ben ik opnieuw op zoek gegaan. Er staan er veel te koop in Engeland, maar door corona en de Brexit is het lastig daar iets te bekijken; 10 dagen in quarantaine om een auto te gaan zien werd me iets te gek.”

Dit is de krachtigste Morgan die ooit is gebouwd

“En toen vond ik deze in Midden-Frankrijk. Mijn wensenlijstje was kort: ik zocht een zo simpel mogelijke 4/4. Metallic lak en verchroomde spaakwielen vind ik bijvoorbeeld totaal niet passen bij een Morgan. Ik vind dit de leukste uitvoering, zwarte spaken en blauwe lak. Heel basic.

Honda Super Cub C125

“Mijn eerste Honda Cub had ik op mijn 16e, er was een heel actieve Honda-club hier in de buurt. Sindsdien heb ik eigenlijk altijd wel een Honda 4-takt in de garage gehad, wel een stuk of 50. En ik ben altijd lid van de club gebleven. Deze Super Cub is in 2019 opnieuw op de markt gekomen in Nederland. Ze zijn daarvoor een jaar of twintig niet geleverd in Europa.”

recordhouders, Morgan 4/4, Honda Super Cub C125, Uw garage

“Iedereen vindt het leuk, je hebt overal aanspraak. Het is de hang naar vroeger, het is beleving en emotie. Dat blijf ik leuk vinden. Dat geldt voor de Honda én de Morgan!”

Uw Garage

Het verhaal van Jan Willem en zijn bijzondere recordhouders: de Morgen 4/4 en Honda Super Cub C125 is te lezen in Autovisie 14! Heb je nou zelf een aparte wagen met een interessant verhaal? Stuur dan een mail naar [email protected] en vertel er iets over.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.