Bart van den Acker
Bart van den Acker Occasions 11 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Deze Duitse elektrische auto is nu goedkope occasion

Dag in, dag uit, doorkruis je in je eentje een van onze grootste steden, dat brengt je werk met zich mee. Je wilt niet wachten tot de dag dat je occasion niet meer een milieuzone in mag en dùs wil je nu alvast een compacte, betaalbare, volledig elektrische auto.

Het occasionaanbod is enorm. Bij een dealer, via Gaspedaal.nl en zelfs op Facebook, overal kun je betaalbare tweedehands auto’s vinden. Autovisie selecteert wekelijks de drie beste occasions in een segment.

Een elektrische auto voor 10.000 euro

Deze week gaan we op zoek naar een occasion voor maximaal 10.000 euro. Vind je de Volkswagen e-Up! niets? Bekijk dan de occasion van dinsdag of donderdag. Of kijk hier voor alle occasions van maximaal 10.000 euro.

Volkswagen e-Up! (2014 – 2019)

Uiterlijk is de elektrische Up! niet te onderscheiden van de benzineversie. Hij rijdt ook even prettig en 100 op de snelweg is geen probleem. De occasion heeft altijd vijf deuren, maar voor volwassenen is het achterin krap. Ach, je zit er toch alleen in! In de stad is hij lekker wendbaar, maar het front is wat onoverzichtelijk. Er is wel een flink verschil in de grootte van de accu, voor en na de facelift in 2019. Met hetzelfde verbruik komt de oude versie realistisch zo’n 120 km ver, de latere versie wel 100 km meer.

Volkswagen e-up! elektrische auto 10.000 euro occasion
(Afbeelding: Volkswagen)

Er is volop aanbod aan gebruikte exemplaren. Voor dit budget kiezen we de spierwitte (2014, 65.000 km) die voor € 9.950 wordt aangeboden door een autobedrijf in Leiden. Deze occasion is inmiddels verkocht.

Hier moet je op letten bij de occasion

Vooralsnog kennen we bij de elektrische Up! geen enkel probleem dat vaker voorkomt. Hooguit wil de laadkabel een enkele keer niet loskomen. In de regel volstaat het al om de kabel aan beide kanten opnieuw te verbinden, de auto afsluiten, opnieuw ontgrendelen en dan lukt het wel!

Deze hot hatch-occasion is sportief, betrouwbaar en spotgoedkoop

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.