Autovisie
Autovisie Nieuws 1 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Zoals gemeld: Maserati MC20 krijgt 630 pk sterke 3.0 V6

Het definitieve vermogen van de 3,0 liter V6-motor voor de Maserati MC20 is bekend. Hij is sterker dan verwacht. Waar een insider afgelopen januari tegen Autovisie sprak over ongeveer 600 pk, daar levert de definitieve krachtbron een vermogen van 630 pk. Het koppel van de door Maserati zelf ontwikkelde zespitter bedraagt 730 Nm.

Maserati laat beetje bij beetje los over de MC20. De sportwagen die aan de start staat van een nieuw tijdperk voor de fabrikant staat, is alleen nog als gecamoufleerd model getoond. Onder de bestickering schuilt een fonkelnieuwe sportcoupé met dito aandrijflijn. Over laatstgenoemde krachtcentrale laat de Italiaanse autobouwer nu meer los. Dat de sportwagen een V6-motor krijgt, was voor de Autovisie-lezers al geen geheim meer. De vermogensindicatie evenmin, net als de aanwezigheid van twee turbo’s. De cilinderbanken kennen een hoek van 90 graden en de inhoud van de zes verbrandingskamers met twee bougies per cilinder bedraagt opgeteld drie liter. De krachtbron komt tussen de assen te liggen, direct achter de twee stoelen van de MC20. Het minder dan 220 kg wegende blok beschikt over dry sump-oliesmering. De krachtbron meet een meter breed, is 65 cm hoog en kent een lengte van 60 cm.

Gewicht Maserati MC20

Voor de ongeveer 1500 kg zware MC20 komt vooralsnog alleen een V6-benzinemotor beschikbaar. Over een plug-in hybride wordt niet gesproken. Een dergelijke aandrijflijn hebben de Italianen momenteel in ontwikkeling. Daarbij kiest het merk voor een 2,0 liter viercilinder in combinatie met een elektromotor en batterij. De geëlektrificeerde aandrijflijn stelt Maserati binnenkort voor. De Ghibli krijgt de krachtcentrale als eerste. De Quattroporte en Levante volgen spoedig.

Richtprijs Maserati MC20

Maserati gaat de MC20 in zijn fabriek te Modena bouwen. De productielijn wordt momenteel ingericht. De eerste exemplaren moeten eind dit jaar de fabriekspoort verlaten. De MC20 trapt af als coupé. Twaalf maanden na de verkoopstart van de sportcoupé volgt de open variant. Voor de concurrent van de Lamborghini Huracan en McLaren 570S vraagt Maserati tussen de 200.000 en 250.000 euro, exclusief belastingen. Maserati brengt in de aanloop naar de onthulling meer details naar buiten. De presentatie staat geland voor 9 september, een datum die geselecteerd is nadat de onthulling van de sportwagen in mei werd uitgesteld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.