Autovisie
Autovisie Nieuws 20 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Sportwagen Maserati draagt naam MC20

Bij Maserati is iemand wakker, want op 20 02 2020 maakt de Italiaanse autobouwer bekend dat zijn nieuwe sportwagen MC20 gaat heten. De aanduiding staat voor ‘Maserati Corse 2020’.

 

Volgens Maserati vormt het jaar 2020 het startpunt van een nieuwe periode en dat moet geëerd worden in de naamgeving van zijn eerste compleet nieuwe model binnen die nieuwe fase. Het is niet de eerste maal dat Maserati een jaartal als aanduiding gebruikt. De fabrikant geeft aan dat de Tipo 26 zijn naam dankt aan het introductiejaar 1926. De keuze om voor de MC20 de letters van Maserati Corse te gebruiken stamt af van de laatste supercar van het merk, de MC12. Bij dat model stond 12 voor het aantal cilinders. Maserati Corse is een verwijzing naar de racecarrière van het model. Net als bij de MC12 gaat Maserati ook met de MC20 racen.

Maserati MC20

De naam van de nieuwe auto mag dan nu worden vrijgegeven, op de auto zelf is het nog tot en met mei wachten, zoals Autovisie.nl eerder berichtte. De sportwagen zal tijdens een bijzonder evenement in Italië worden onthuld. Het is de eerste uit een serie reeks modellen. De auto is getekend volgens een nieuwe vormtaal, die de basis vormt voor alle toekomstige types. Onder de hernieuwde designtaal schuilt een koolstofvezel monocoque, met direct daarachter de zescilinder krachtbron met luchtversnellers. De auto zal om en nabij de 1500 kg wegen. Om die massa voort te bewegen krijgt de concurrent van de Lamborghini Huracan (640 pk) en McLaren GT (620 pk) een vermogen van meer dan 600 pk.

MC20 Coupe en Spider

Maserati brengt de MC20 in eerste instantie alleen als coupé. Een jaar na de marktintroductie, die in 2021 plaatsheeft, komt de fabrikant met een Spider-versie. Beide carrosserievarianten, waarvan de prijsstelling exclusief belastingen op minimaal 225.000 euro komt te liggen, zien in Modena het levenslicht zien. Momenteel wordt de laatste hand aan de productielijn gelegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.