Autovisie
Autovisie Nieuws 20 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Cupra Leon in vier motorconfiguraties, tot 310 pk

Het sportieve topmodel van de kakelverse Seat Leon komt er in vier verschillende motorversies. De minst potente motorisering levert al 245 pk. De topversie reikt tot 310 pk. Natuurlijk dragen de topversies van de Seat Leon-familie de merknaam Cupra, de aanduiding die tot voor kort slechts een typenaam in plaats van een merknaam was. Onder het Cupra-label, dat als dochtermerk van Seat wordt gezien, is reeds de Ateca leverbaar. De Leon volgt in zijn voetsporen.

Twee carrosserievarianten

De Cupra Leon komt direct als vijfdeurs hatchback en als Sportstourer beschikbaar. In vergelijking met de Leon van Seat is het koetswerk opgeleukt met specifieke bumpers, andere wielen en dorpelverbreders. Afhankelijk van de motorisering zijn twee of vier uitlaateindstukken standaard. Uiteraard zijn de S-emblemen vervangen door de Cupra-logo’s. Binnenin vallen de sportieve kuipstoelen, startknop en koperkleurige interieurdetails op, net als het Sport View-scherm voor data als toerental, koppel, turbodruk en G-krachten. Cupra Leon

Ook als plug-in hybride

Voor de aandrijving zijn twee verschillende krachtbronnen, een 2,0 liter viercilinder met directe inspuiting en een turbo plus een 1,4 liter viercilinder met elektro-ondersteuning en een stekkeraansluiting. Laatstgenoemde levert 245 pk. Daarmee is de krachtcentrale net zo sterk als de zwakste uitvoering van de 2.0 TSI-motor. Dat blok is er tevens met 300 en 310 pk. In het geval van de 2.0 TSI is voorwielaandrijving standaard en vindt de krachtoverbrenging naar de aangedreven wielen via een automatische transmissie met dubbele koppeling plaats. De 310 pk-versie beschikt over vierwielaandrijving. Anders dan de andere blokken is die vierpitter voorbehouden aan de Sportstourer. Cupra Leon

Adaptief onderstel

Een adaptief onderstel is standaard en instelbaar met keuze uit Comfort, Sport, Cupra en Individual. In vergelijking met de Seat-broer zijn de veerwegen vóór en achter met respectievelijk 25 mm en 20 mm ingekort.

Levering Nederland

De Cupra Leon is vanaf dit najaar in Nederland te bestellen. De prijzen zijn nog niet bekend. Hoewel voor Cupra verschillende dealers zijn aangesteld, staan de modellen ook bij de Seat-dealers die geen duizenden euro’s in de showroomaankleding staken, te koop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.