Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 27 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Opvolger Seat Leon Cupra ook als plug-in hybrid

Na de presentatie van Cupra’s eerste plug-in hybride-model Formentor kondigt Seats motorsport-label nu al het tweede stekkermodel aan. De opvolger van de Seat Leon Cupra krijgt eveneens een geëlektrificeerde aandrijflijn onder de koets. De auto staat voor komend jaar op de agenda.

Seat Leon Cupra R ST 2
Seat Leon Cupra R ST

De plug-in hybride-aandrijflijn komt niet in de huidige Leon Cupra te hangen, maar in zijn opvolger. Seat maakt de auto later dit jaar bekend en zal volgend jaar de snelle uitvoering onder de merknaam Cupra introduceren. De Cupra Leon krijgt dezelfde aandrijflijn als het studiemodel Formentor aan boord heeft. Het gaat om een systeemvermogen van 245 pk, die voorkomt uit een 150 pk sterke 1.5 TSI-benzinemotor en een elektro-unit van 102 pk. Met de Formentor, die volgens een Seat-insider als Terramar op de markt komt, kan maximaal 50 kilometer worden gereden. De productieversie van die SUV staat gepland voor 2020. Wanneer de Cupra Leon volgt, is niet bekend.

 

Stekkeroffensief

De lancering van de Cupra Leon plug-in hybrid maakt deel uit van een productoffensief, bestaande uit zes modellen met een vorm van elektrificatie binnen twee jaar. Naast de volledig elektrische Mii en el-Born, die beide reeds zijn aangekondigd, komt de Spaanse autobouwer ook met stekkerversies van de volgende generatie Leon en de Tarraco. In beide gevallen gaat het om een plug-in hybride-aandrijflijn, waarbij de elektromotor samenwerkt met een verbrandingsmotor.

 

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.