Autovisie
Autovisie Nieuws 14 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo ziet de Maserati MC20 met kentekenplaat eruit

Italianen hebben een naam hoog te houden als het gaat om autodesigns. Geef de heren een leeg vel papier en er komt een schitterend model tot leven. Maar één ding kunnen de Italiaanse ontwerpers blijkbaar niet, en dat is rekening houden met een houder voor een kentekenplaat.

Het is voor het gros van de heren ontwerpers een doorn in het oog: de kentekenplaat. Het is dat-ie er van de overheid op moet komen, anders zouden designers de registratieplaat altijd achterwege laten. Logisch, want het nummerbord doet direct afbreuk aan de creatie. En dan heeft het kenteken wereldwijd ook nog eens verschillende afmetingen.

Maserati MC20

Alfa Romeo

Voor bijvoorbeeld het familiegezicht van Alfa Romeo hadden de ontwerpers compleet lak aan de plaats van het nummerbord. De heren en dames verzonnen een front rondom het legendarische merkwapen van de fabrikant. Centraal stond het logo van het Italiaanse merk, niet de kentekenplaat. Het in ons geval gele bord verhuisde naar de zijkant. De Alfa Romeo 156 trapte af en vele modellen volgden. Ook Bugatti stelt de grille in zijn ontwerpen centraal. BMW doet nu hetzelfde met de 4 Serie en toekomstige M3. De Duitsers plaatsen de kentekenplaat echter op de grille, waar een speciale plek is gereserveerd.

Alfa GT
Alfa GT

Sticker officieel verboden

Maserati voegt zich nu bij dat rijtje met de vorige week gepresenteerde MC20. Het front met de getuite lipjes en het blinkende logo van de drietand op de grille laat geen ruimte over voor een kentekenplaat. Tenminste, zo lijkt het. Maserati lost het eenvoudig op. De bekende Trident wijkt voor de plaat, zo laat de woordvoerder van Maserati weten. Bij de sportauto wordt een beugel geleverd, die je ter hoogte van de grille monteert. Vervolgens bevestig je de nummerplaat erop. Voor wie dat niet wenst, kan het Maserati-wapen blijven zitten. De plaat kan dan als sticker op de voorzijde worden geplakt. Hoewel je dat regelmatig op sportwagens ziet, is het wel strafbaar aangezien de vereiste kentekenplaatcode er niet in staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.