Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 14 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Voor ruim €60.000 kun je het Aston Martin Valkyrie-gevoel krijgen

Wil je het gevoel hebben in een Aston Martin Valkyrie te zitten, maar niet miljoenen aan de hypercar uitgeven? Dan heeft de autobouwer een veel goedkoper alternatief voor je.

Het lanceert vandaag namelijk de AMR-C01: een simulator waarbij je je in een echte Aston Martin Valkyrie waant. De Britse sportwagenfabrikant werkt daarvoor samen met Curv Racing Simulator, een eveneens Brits bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwikkelen van simulators.

Monocoque

De stoel is ontworpen door Aston Martin en bestaat uit een koolstofvezel monocoque. Daarbij komt de zitpositie volledig overeen met die van een Valkyrie, waardoor je volgens de fabrikant het gevoel hebt in die hypercar te zitten. De AMR-C01 is volledig met de hand vervaardigd en bevat de meest recente game-software, waardoor het digitale racen net echt is.

Aston Martin AMR-CO1

De mensen die verantwoordelijk zijn voor het uiterlijk van de Valkyrie, hebben ook aan het uiterlijk van deze simulator gewerkt. Het front van de bewegelijke stoel is zo gemaakt dat-ie lijkt op een grille van Aston Martin Racing. Het apparaat is 105 centimeter hoog, 72,5 centimeter breed en 119,5 centimeter lang. Het scherm heeft een breedte van 198,5 centimeter, dus een bril hoef je waarschijnlijk niet op te doen. De simulator bevat standaard een sterke computer met Intel i7 CPU en Nvidia GTX 2080 GPU, waarmee je gemakkelijk de snelste games in de hoogste resoluties afspeelt.

Elegantie

“Het (de AMR-C01, red.) had dezelfde elegantie, dynamische lijnen en gebalanceerde proporties nodig als een race-auto van Aston Martin”, zo laat Aston Martin Chief Creative Officer, Marek Reichman, weten. “Ik zie de AMR-Co1 voor me in de mooiste woningen als een sculpturaal kunstwerk op zichzelf.”

Aston Martin AMR-CO1

Hoewel zoiets misschien krankzinnig klinkt, is de wereld van E-sports de laatste jaren natuurlijk enorm gegroeid. Een creatie als dit past daarom met gemak in de huidige trend. Toch is het apparaat niet voor elke enthousiaste gamer weggelegd. Aston Martin en Curv Racing Simulator bouwen namelijk maar 150 exemplaren. Wie er eentje in z’n huiskamer wil hebben, betaalt £57,500 (€63.000) aan de leverancier. En daar komt de belasting dan nog bij op, waardoor je op een prijskaartje van een fraaie gebruikte Aston Martin V8 Vantage of DB9 komt. Wie snel is, kan nog voor de kerst doen alsof-ie Max Verstappen is. Gelukje: als je in de grindbak terechtkomt, kun jij de race wel gewoon opnieuw beginnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.