Remco Slump
Remco Slump Nieuws 16 jan 2023
Leestijd: 1 minuut

Waarom je nu subsidie kunt krijgen op een Tesla Model 3

Wij zouden toch zwaar geïrriteerd zijn als we net een Tesla Model 3 hadden gekocht. Waarom? Omdat de Amerikaanse EV-fabrikant in een keer duizenden euro’s van de vraagprijs haalt. Mooi voor nieuwe klanten natuurlijk, maar een beetje zuur voor bestaande.

Wat is er aan de hand? Het gaat even wat minder met Tesla. De aandelenkoers is in vrije val geraakt – waardoor Elon Musk opeens 182 miljard dollar aan vermogen heeft verloren – en de vraag naar Tesla’s neemt af.

Tesla Model 3 in aanmerking voor subsidie

Een kat in het nauw maakt rare sprongen, dus heeft Tesla besloten om een reeks bizarre prijsverlagingen door te voeren. Bij ons zorgt dat voor een interessante situatie, want de Tesla Model 3 komt nu zowaar in aanmerking voor subsidie.

De subsidie voor particulieren geldt voor elektrische auto’s met een aanschafprijs van minder dan 45.000 euro. En de Model 3 is er nu vanaf 44.990 euro, wat betekent dat Tesla een verlaging van 7000 euro (!) heeft doorgevoerd.

Tesla onthult: zoveel Tesla-rijders hebben betaald voor gebakken lucht

Niet alleen de achterwielaangedreven basisuitvoering van de Model 3 is minder duur geworden, ook de Dual Motor Long Range en Performance. De eerste gaat naar 52.990 euro (min 7000 euro), de tweede naar 59.990 euro (min 6000 euro).

Model Y liefst 12.000 euro goedkoper

Op de Model Y, de crossovervariant van de Model 3, bespaar je minder. Tesla hakt 3000 euro van de prijs af en biedt de Model Y nu voor 46.990 euro aan.

Tesla-bestuurder rijdt slapend met Autopilot op Duitse autobahn

Helemaal krankzinnig is de prijsverlaging op de Model Y Dual Motor Long Range, die maar liefst 12.000 euro (!) goedkoper is geworden (nu 53.990 euro). Voor de Performance betaal je 63.990 euro (min 6000 euro).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.